Πλήρης κάλυψη Δόμνας στον διοικητή της ΔΥΠΑ

«Ολα καλά» για την υπουργό Εργασίας, που, φυσικά, δεν βλέπει ούτε εταιρία-φάντασμα ούτε σκάνδαλο με απευθείας αναθέσεις

Χωρίς να δώσει πειστικές απαντήσεις, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου στήριξε με απόλυτο τρόπο τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη για τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις έξι συμβάσεων σε εταιρία-φάντασμα, δήθεν για την προβολή των δράσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η υπουργός υποστήριξε ότι ο τέως ΟΑΕΔ

προβαίνει σε δράσεις δημοσιότητας, όπως η κατανομή διαφημιστικού μπάτζετ σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας για την ενημέρωση των ανέργων και των επιχειρήσεων για τις δράσεις του. Αντί να απαντήσει γιατί ο προϋπολογισμός των 132.000 ευρώ «έσπασε» σε έξι συμβάσεις, τόνισε ότι οι αναθέσεις είναι 100% νόμιμες, αφού είναι μικρότερες των 30.000 ευρώ, αναφορά που σε μία φυσιολογική χώρα θα προκαλούσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Η υπουργός… απογείωσε τις δικαιολογίες, λέγοντας ότι η εταιρία-φάντασμα που επελέγη (άγνωστο με ποια κριτήρια) τηρεί τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί, ενώ, όπως έχει γράψει η «δημοκρατία», δεν είχε ούτε ιστοσελίδα ούτε έργο να παρουσιάσει ούτε καν σταθερό τηλέφωνο. Τελευταίο επιχείρημα της κυρίας Μιχαηλίδου, ότι το κέρδος της εταιρίας ήταν μόλις 2.500 ευρώ και όλα αυτά καταγγέλλονται τώρα γιατί διανύουμε προεκλογική περίοδο και οι εργαζόμενοι στον τέως ΟΑΕΔ θέλουν να βλάψουν την κυβέρνηση!

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο στα τρόφιμα, δίνει όμως, μέσω ΔΥΠΑ, αφειδώς λεφτά σε εταιρίες-φαντάσματα Μετά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ερώτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο κατέθεσαν και οι τομεάρχες Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβρήλος Γιώργος και Κατερίνα Νοτοπούλου. Οπως σημειώνουν, «μόνο ως πρόκληση, όμως, μπορεί να θεωρηθεί η αποκάλυψη για απευθείας αναθέσεις-μαμούθ που εξακολουθούν να δίνονται, και μετά το φιάσκο του “σκόιλ ελικίκου”, σε εταιρίες αμφίβολης αξιοπιστίας, ακόμα και ύπαρξης, από τη διορισμένη Διοίκηση του πρώην ΟΑΕΔ. Οπως όλα δείχνουν, η Διοίκηση της ΔΥΠΑ έχει κάνει “μπίζνα” τις εν κρυπτώ απευθείας αναθέσεις και αυτή τη φορά το πήγε σε άλλο επίπεδο: δίνει δημόσιο χρήμα και σε εταιρίες-φαντάσματα!

Δυστυχώς, η σιωπή δύο συναρμόδιων υπουργείων είναι εκκωφαντική και ιδιαίτερα ανησυχητική, αφού το έλλειμμα του οργανισμού για το 2023 άγγιζε τα 711.655.055 ευρώ και για το 2024, μέχρι τώρα, υπολογίζεται ότι έχει ανέλθει στα 849.035.316,03 ευρώ. Σε ερώτηση/ΑΚΕ (2279/110/13-12-2023) του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μάλιστα, είχε τονιστεί το “παράδοξο” των συνεχών αναμορφώσεων των προϋπολογισμών της ΔΥΠΑ, όταν για το 2023 και μόνο δήλωνε ο αρμόδιος υπουργός ότι το έλλειμμα ανέρχεται στα 548.655.055 ευρώ, και τελικά αναγκάστηκε στις 31/12/2023 να καλύψει το πραγματικό έλλειμμα των σχεδόν 712.000.000 από τα διαθέσιμα υπόλοιπα του φορέα, από χρήματα δηλαδή του ελληνικού λαού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλήρης, Δόμνας, ΔΥΠΑ,pliris, domnas, dypa