Πλιάτσικο από Ρομά στην (τοξική) Μόρια

Αποκαΐδια, φερτά υλικά και σκουπίδια των μεταναστών από το καμένο κέντρο φιλοξενίας κατέληξαν στη θάλασσα

Σ ε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί το «κουφάρι» του ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά μετά τον εμπρησμό που προκάλεσαν Αφγανοί μετανάστες, με αποτέλεσμα χιλιάδες αλλοδαποί να μεταφερθούν στην πρόχειρη δομή που έχει στηθεί στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ). Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία εκατοντάδες φερτά υλικά, αποκαΐδια, ακόμη και τα σκουπίδια των διαβιούντων μεταναστών κατέληξαν στη θάλασσα της Παναγιούδας.

«Πρόκειται

για περιβαλλοντικό έγκλημα χωρίς προηγούμενο» καταγγέλλει κάτοικος της πολύπαθης Μόριας στην ανάρτησή του και αναρωτιέται αν θα υπάρξουν κυρώσεις για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί.

«Θα επιβληθεί κάποιο πρόστιμο στις ΜΚΟ που συσσώρευσαν όλο αυτό το σκουπιδομάνι; Ή μήπως τα πρόστιμα είναι μόνο για τις επιχειρήσεις που δίνουν πλαστικές σακούλες χωρίς να τις χρεώνουν;» καταλήγει και διερωτάται, χωρίς να περιμένει απάντηση.

Την ίδια στιγμή ομάδες Ρομά επιδίδονται σε πλιάτσικο αδειάζοντας ό,τι απέμεινε στο καμένο ΚΥΤ της Μόριας. Φωτογραφίες καταγράφουν οχήματα φορτωμένα ως την οροφή με σίδερα, ελενίτ, λαμαρίνες, καλώδια και σκηνές! Οι κάτοικοι βλέπουν καθημερινά τα παράνομα δρομολόγια των Ρομά με ιδιωτικά οχήματα που μεταφέρουν σκραπ από την εγκατάσταση, που παραμένει αφύλακτη μετά την καταστροφή.

Μάλιστα, τα οχήματα που χρησιμοποιούν στο πλιάτσικο αποτελούν κίνδυνο για πρόκληση τροχαίου, καθώς κινούνται υπερβολικά φορτωμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και στην πόλη της Μυτιλήνης. Αλλωστε, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, ακόμη και αν η Αστυνομία προβεί σε συλλήψεις, την επόμενη μέρα οι Ρομά θα κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι συνεχίζοντας τη λεηλασία!

Στο μεταξύ, οδηγήθηκαν στις Φυλακές Κορυδαλλού οι δύο παράτυποι μετανάστες από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου, που συνελήφθησαν όταν δημοσιοποίησαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες τους με τον ένα να… γλείφει συσκευασίες με παιδικό γιαούρτι και να τις ξαναβάζει γελώντας στο ράφι τοπικού σούπερ μάρκετ!

Keywords
Τυχαία Θέματα