«Πλιάτσικο» ακόμη και στο Νοσοκομείο της Λέρου!

«Πλιάτσικο» ακόμη και στο Νοσοκομείο της Λέρου!05.02.2020Άρθρα

Προκαλούν οργή και αγανάκτηση τα συνεχή κρούσματα παραβατικότητας από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο Αιγαίο

Σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο στο Νοσοκομείο της Λέρου επιδόθηκαν μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ του νησιού, «σηκώνοντας» από κουζίνες και ψυγεία μέχρι χειρουργικά ψαλίδια και καρδιογράφους, ακόμα και ένα αλυσοπρίονο!

Την εισβολή των μεταναστών και των προσφύγων στο νοσοκομείο, η οποία έγινε τον Δεκέμβριο,

έκανε γνωστή η διοίκηση του θεραπευτηρίου μέσα από ανακοίνωσή της, αναφέροντας ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα και υλικά που εκλάπησαν δεν χρησιμοποιούνταν και είχαν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένη αποθήκη για να εκποιηθούν.

Στα αντικείμενα που «έκαναν φτερά» ήταν 12 πλυντήρια, 41 κλιματιστικά, 36 κρεβάτια, 46 καθίσματα γραφείου, 13 θερμοσίφωνες, 23 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 24 εκτυπωτές, 175 πυροσβεστήρες, 20 τηλεοράσεις, 69 τηλεφωνικές συσκευές και 19 ανεμιστήρες οροφής. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση και για «κίνδυνο από αιχμηρά αντικείμενα», καθώς στη λίστα των αντικειμένων που πήραν μαζί τους οι πρόσφυγες περιλαμβάνονται χειρουργικά ψαλίδια, ψαλίδια κοπής γαζών, σύριγγες, ψαλίδια κουρέματος, διάφορα κατσαβίδια και ένα αλυσοπρίονο!

Και φορείο!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι μετανάστες έβαλαν χέρι και στον ιατρικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, καθώς έκλεψαν αναπηρικά αμαξίδια, πιεσόμετρα, απινιδωτές, καρδιογράφους, ανιχνευτές εμβρυϊκών παλμών, μέχρι και φορείο. Σημειώνεται πως τα αναπηρικά αμαξίδια εντοπίστηκαν στους χώρους του ΚΥΤ και το νοσοκομείο κλήθηκε να τα παραλάβει πίσω.

Πάντως, το πλιάτσικο στο Νοσοκομείο της Λέρου είναι μόνο ένα από τα πολλά περιστατικά παραβατικότητας που διαπράττουν στα νησιά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Στο φως ήρθαν και οι πιο πρόσφατες παρανομίες στις οποίες επιδόθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο και τη Λέσβο. Ειδικότερα, στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο ένας ανήλικος μετανάστης κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση με ξύλινο ρόπαλο από πέντε άλλους αλλοδαπούς, οι οποίοι τον τραυμάτισαν και του άρπαξαν το κινητό του και 100 ευρώ που είχε πάνω του.

Με την παρέμβαση της Αστυνομίας συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή, εξύβριση, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ αναζητούνται τα άλλα δύο άτομα. Ωστόσο, στη δομή της Χίου οι παρανομίες δεν σταματούν, καθώς στα χέρια των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν ακόμα δύο αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 18 χρόνων, αφού εντοπίστηκαν να διαθέτουν προς πώληση είδη διατροφής, ένδυσης και υπόδησης χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Την ίδια στιγμή, στη Μυτιλήνη, πέρα από τις πυρκαγιές που άρχισαν οι Αφγανοί το τελευταίο διήμερο, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος πέρασαν χειροπέδες σε έναν 19χρονο, ο οποίος προκάλεσε φθορές στο όχημα μιας 46χρονης Ελληνίδας και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Τέλος, στη Μόρια συνελήφθη άλλος ένας 19χρονος, ο οποίος επιτέθηκε λεκτικά σε αστυνομικούς του τμήματος Μυτιλήνης και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη. Μάλιστα, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ξύλινο ρόπαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα