«Πλάτες» από τη Ντόρα στη διακωμώδηση της παρέλασης

«Πλάτες» από τη Ντόρα στη διακωμώδηση της παρέλασης01.11.2019Άρθρα

Βρήκε υπερβολικές τις αντιδράσεις για την πράξη των 10 κοριτσιών στη Ν. Φιλαδέλφεια, εγκαλώντας όσους ζητούν την τιμωρία τους

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι άλλοι εθνομηδενιστές ανοίγουν ξανά θέμα κατάργησης των παρελάσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη προστρέχει να δώσει άλλοθι και να νομιμοποιήσει πολιτικά τη διακωμώδηση

της παρέλασης στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις 10 κοπέλες. Με δήλωσή της η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Εξωτερικών παρέχει πολιτική κάλυψη στην προσβολή των εθνικών συμβόλων και φτάνει στο σημείο να εγκαλέσει όσους πράττουν το αυτονόητο, ζητώντας την τιμωρία των 10 κοριτσιών που αμαύρωσαν με τη στάση τους την εθνική επέτειο.

«Όλες αυτές οι αντιδράσεις για το ζήτημα της παρέλασης είναι υπερβολικές, και δη του δημάρχου επιεικώς μη κατανοητή. Τα κορίτσια αυτά θέλουν διάλογο, όχι ακραίους χαρακτηρισμούς» δηλώνει ανερυθρίαστα η κυρία Μπακογιάννη, τη στιγμή μάλιστα που μετά την προσβολή της εθνικής επετείου επιχειρείται συστηματικά να προσβληθεί αυτή καθ’ αυτή η έννοια της έννομης τάξης και να μην υποστούν καμία συνέπεια για την εθνικά απαράδεκτη ενέργειά τους οι 10 κοπέλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη γίνονται τη στιγμή που κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων, μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργοί, όχι μόνο υπερασπίζονται με σθένος όσα φαιδρά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και εγκαλούν όλους όσοι αισθάνονται -και δικαίως- προσβεβλημένοι ως Ελληνες για τη μετατροπή της παρέλασης σε ένα δρώμενο επιπέδου Monty Python. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, που ζήτησε την κατάργηση των παρελάσεων ως «κατάλοιπο άλλων εποχών» και μάλιστα με το ανεκδιήγητο επιχείρημα ότι «πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τις τοπικές κοινωνίες και τους γονείς ότι δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στη διαμόρφωση του πατριωτισμού των παιδιών».

Ο κ. Φίλης δεν παρέλειψε να υπεραμυνθεί του περιστατικού στη Νέα Φιλαδέλφεια και ισχυρίστηκε ότι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την αμαύρωση της παρέλασης αποτελούν «κύμα πατριδοκάπηλης εκδίκησης». 

Την ίδια στιγμή ο πρώην υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε μια περίπου ίδιου νοήματος παρέμβαση με την Ντόρα Μπακογιάννη, επικρότησε τη διακωμώδηση της παρέλασης, χαρακτηρίζοντάς τη «μία εξαιρετικά έξυπνη ιδέα των κοριτσιών», και πρόσθεσε με θράσος ότι «αυτό που πραγματικά πρέπει να προβληματίσει είναι η αντίδραση του δημάρχου, του μητροπολίτη, του σχολάρχη. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα».

Ο Νίκος Βούτσης δε έφτασε στο έσχατο σημείο να μιλήσει για προσφορά στη δημοκρατία (!), λέγοντας ότι «οι ακτιβιστικές ενέργειες, οι εμβληματικές ενέργειες, χωρίς βία, είναι προσφορά εν τέλει στη δημοκρατία, εφόσον δημιουργούν ένα πεδίο δημόσιας κριτικής, δημόσιου αναστοχασμού, θεωρώ δηλαδή ότι καλό κάνει και δεν κάνει κακό».

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Χαρίτσης, επικοινωνώντας με τη «δημοκρατία», διευκρίνισε πως δεν χαρακτήρισε «ακροδεξιούς» όσους καταδίκασαν τη γελοιοποίηση του εθνικού συμβόλου από τις 10 κοπέλες, αλλά η δήλωσή του περί «ακροδεξιών» πήγαινε στον Μάκη Βορίδη.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα