Πέρασε και η ρύθμιση για 3.200 προσλήψεις

Πέρασε και η ρύθμιση για 3.200 προσλήψεις12.12.2018Πρόσωπα

Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πάνω από 3.200 θέσεις εργασίας προκηρύσσονται στο πλαίσιο ενίσχυσης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με τη σχετική ρύθμιση -μέτρο του «πακέτου ΔΕΘ»- να υπερψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής. Η τροπολογία προβλέπει την ένταξη του προγράμματος σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α' βαθμού και τη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, μέσω διαγωνισμού στο ΑΣΕΠ.

Οσοι εργάζονται ήδη στις δομές μοριοδοτούνται με 17 μόρια ανά μήνα για εργασιακή εμπειρία μέχρι 84 μήνες, ενώ οι προσληφθέντες θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους για 10 χρόνια και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν, αποσπαστούν ή μεταταχθούν σε άλλες θέσεις. Ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής διεμήνυσε πως με την τροπολογία μπαίνει τέλος στο «απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας».

Εμπειρία

Οσο για την αρμόδια υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποστήριξε πως «πυξίδα» για τον προγραμματισμό των προσλήψεων είναι το ισχύον νομικό πλαίσιο και η ανάγκη για σταθερό προσωπικό με εμπειρία, ενώ πρόσθεσε πως με τις προσλήψεις που θα προκηρυχθούν θα εξυπηρετηθούν χιλιάδες οικογένειες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, για το 2019 η απαιτούμενη μισθολογική δαπάνη του προσωπικού καλύπτεται από τις προϋπολογισμένες πιστώσεις τού «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ από το 2020 και εφεξής θα εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών. Το δε ετήσιο κόστος εκτιμάται στα 62.500.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέρασε, 3 200,perase, 3 200