Πέρασαν 40 χρόνια για να αποκτήσει η Γλυφάδα το δικό της κοιμητήριο!

Πέρασαν 40 χρόνια για να αποκτήσει η Γλυφάδα το δικό της κοιμητήριο!01.11.2018Παρασκήνιο

Μπορεί να πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο πλέον ο Δήμος Γλυφάδας αποκτά το δικό του κοιμητήριο, που θα αρχίσει επίσημα τη λειτουργία του την ερχόμενη Δευτέρα με τα θυρανοίξια του ιερού ναού.

«Το παλιό κοιμητήριο της πόλης μας, έκτασης μόλις 5 στρεμμάτων, ήταν πλήρες. Με μεγάλο αγώνα για να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια εργαστήκαμε επί τέσσερα χρόνια για να δημιουργήσουμε αυτό που έλειπε από τη Γλυφάδα: Εναν χώρο όπου με σεβασμό,

με πολιτισμό και με αξιοπρέπεια θα αποχαιρετούμε τους συνανθρώπους μας» δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

Το νέο κοιμητήριο δημιουργήθηκε με δαπάνες του δήμου σε χώρο που παραχωρήθηκε με ειδικό νόμο από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Η κατασκευή του αρχίζει περίπου ένα χιλιόμετρο πάνω από το τελευταίο σπίτι της Τερψιθέας, δίπλα στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών - Ηλεκτρονικών Μέσων. Μάλιστα, σε τμήμα της έκτασης δημιουργήθηκε πρώτη φορά στη χώρα μας στρατιωτικό κοιμητήριο για την Πολεμική Αεροπορία.

Επίσης, στο σημείο έχει κατασκευαστεί μνημείο όπου αναφέρονται τα ονόματα των πεσόντων της Π.Α. από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Στο κοιμητήριο φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.000 δέντρα, ενώ οι περιοχές ταφής στο μεγαλύτερο τμήμα του δεν αποτελούνται από εμφανείς διαμορφώσεις τάφων, όπως συνηθίζεται στα περισσότερα κοιμητήρια της χώρας μας. Επίσης, ο δήμος κατασκεύασε νέα περιμετρική οδό, με φωτισμό και περίφραξη, και τα απαιτούμενα υδραυλικά έργα για την απορροή των όμβριων υδάτων του κοιμητηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέρασαν 40, Γλυφάδα,perasan 40, glyfada