Παζαρεύει να γυρίσει ο... άσωτος Γιώργος!

Παζαρεύει να γυρίσει ο... άσωτος Γιώργος!01.02.2019Παρασκήνιο

Μισόλογα για καλό κλίμα μετά την... κρυφή συνάντηση στο πολιτικό γραφείο της Γεννηματά

Θολό παραμένει το τοπίο στο ΚΙΝ.ΑΛ. μετά τη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου και η... εκκρεμότητα φαίνεται να παραμένει. Μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και της ΔΗΜ.ΑΡ. ο μουσάτος πια ΓΑΠ

μοιάζει να είναι το μοναδικό αποκούμπι της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. στην προσπάθειά της να πείσει πως θα πετύχει το στοίχημα της συνοχής, την ώρα που καταγράφονται δεκάδες διαρροές μικρομεσαίων στελεχών.

Τα αχαρτογράφητα νερά στα οποία κολυμπούν Φώφη και Γιώργος αναζητώντας σανίδα σωτηρίας φάνηκαν ξεκάθαρα από το γεγονός ότι το ραντεβού των δύο πλευρών επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό, στη μέση τού πουθενά, στο πολιτικό γραφείο της Φώφης Γεννηματά επί της οδού Ακαδημίας και όχι στη Χαριλάου Τρικούπη ούτε στη Βουλή, ενώ και οι δύο πλευρές σχολίαζαν μουδιασμένα αλλά με μια φωνή, μετά το τέλος της συνάντησης, πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ «έκαναν μια αναλυτική συζήτηση για την πορεία προς το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ.».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Γεννηματά και Παπανδρέου είχαν ακόμη μία επαφή, δύο ημέρες προτού αναχωρήσει ο πρώην πρωθυπουργός για τον Αγιο Δομίνικο, η οποία πάλι κρατήθηκε μυστική, κάτι που μαρτυρά ότι γίνονται προσπάθειες να μη γίνει το ΚΙΔΗΣΟ το τρίτο κόμμα που θα τα... σπάσει με το ΚΙΝ.ΑΛ., σηματοδοτώντας έτσι και το τέλος του εγχειρήματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να μην αποτελεί τον απόλυτο άσο του πολιτικού συστήματος, ωστόσο, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει σίγουρα τις απαιτήσεις του, που συγκρούονται με το όνειρο της κυρίας Γεννηματά να χάσουν την αυτονομία τους τα κόμματα που συναποτελούν το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ταυτόχρονα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αντιληφθεί για τα καλά μετά τις Πρέσπες πως δύσκολα θα φιμώσει τον ιστορικό κληρονόμο του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Παράλληλα η απαίτηση Παπανδρέου να κατέβει στην Αχαΐα είναι ζήτημα που πρέπει να διαχειριστεί η νυν αρχηγός. Οι σχέσεις, άλλωστε, όσο δύσκολο είναι να σταθεροποιηθούν τόσο εύκολο είναι να γκρεμιστούν.

Μην ξεχνάμε πως ο Γιώργος μετά την ήττα του πήρε τις αποστάσεις του από το τότε ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2015, εκπλήσσοντας τους πάντες, ίδρυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Το έργο... θα έχει συνέχεια!

----

Και μαζική αποχώρηση στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. από το Κίνημα Αλλαγής

Μαζική είναι η αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. από το Κίνημα Αλλαγής μετά τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Απομεινάρια στο «κεντροαριστερό συναπάντημα» που απέτυχε παταγωδώς, ο Σταμάτης Μαλέλης και ακόμη λίγα στελέχη.

Με επιστολή τους προς τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλη Χριστοδουλάκη, 31 στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ., που κατείχαν θέσεις ευθύνης, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους.

Ανάμεσά τους είναι οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, το ιδρυτικό στέλεχος Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Αργυρός και ο Γεράσιμος Γεωργάτος.

Με την αποχώρηση των στελεχών αυτών, που αυξάνει τον αριθμό εκείνων που έθεσαν εαυτόν εκτός ΚΙΝ.ΑΛ., το Κίνημα φτάνει συνολικά τα 139 και αποψιλώνεται η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Πέραν των 20 στελεχών-μελών της ΚΠΕ, τρία στελέχη συμμετείχαν στην Εκτελεστική Γραμματεία, 19 ήταν στις Γραμματείες των Τομέων Πολιτικής του ΚΙΝ.ΑΛ., εκ των οποίων δύο τομεάρχες πολιτικής του ΚΙΝ.ΑΛ. (Δικαιοσύνης και Πολιτισμού) και δύο αναπληρωτές τομεάρχες (Αμυνας και Κοινωνικής Ασφάλισης).

Οι αποχωρούντες, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά, που έθεσε ουσιαστικά τη ΔΗΜ.ΑΡ. εκτός ΚΙΝ.ΑΛ., θεωρούμε αυτονόητη τη μη συμμετοχή στο ΚΙΝ.ΑΛ. και προφανώς και στις θέσεις ευθύνης που είχαμε αναλάβει στα κεντρικά όργανα και ως υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις βουλευτικές εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα