Πάρκο για κοσμοναύτες στην Κρήτη πρότεινε Ρώσος αστροναύτης

Πάρκο για κοσμοναύτες στην Κρήτη πρότεινε Ρώσος αστροναύτης31.07.2018Πρόσωπα

Πρώτης τάξεως διαφήμιση για την Ελλάδα αποτελεί η επίσκεψη που κάνει στη χώρα μας -συγκεκριμένα στην Κρήτη- ο κορυφαίος κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και διοικητής της 55ης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Αντον Σκαπλέροφ (φωτό)

κάθε φορά που ολοκληρώνει τις απαιτητικές διαστημικές αποστολές του.

Ο ίδιος βρίσκεται ακόμη μια φορά στη χώρα μας αυτή την περίοδο, έχοντας συμπληρώσει πρόσφατα την τρίτη αποστολή του, και χθες συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κυρία Κουντουρά τον ευχαρίστησε για την αγάπη με την οποία αντιμετωπίζει την Ελλάδα, ενώ από την πλευρά του ο Σκαπλέροφ τής πρότεινε να δημιουργηθεί στην Κρήτη ένα μικρό πάρκο, όπου οι κοσμοναύτες και οι αστροναύτες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα είτε για αποκατάσταση είτε για διακοπές, να φυτεύουν ένα ελαιόδεντρο, που είναι το σύμβολο της ειρήνης και της αφθονίας.

Οπως ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, το εν λόγω πάρκο «θα είναι ακριβώς ένα σύμβολο ειρήνης και φιλίας». Ο Ρώσος κοσμοναύτης δεν θα μπορούσε να μη στείλει και το δικό του μήνυμα συμπαράστασης για την πρόσφατη τραγωδία που χτύπησε την Ελλάδα με τη φονική πυρκαγιά, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. «Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε όλο τον ελληνικό λαό γι’ αυτήν την τρομακτική τραγωδία» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, στο πλαίσιο του Ετους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας, ο Α. Σκαπλέροφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξύμνησε την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα