Παραλήρημα Αδωνη με καταγγελία για χρηματισμό Τσίπρα!

Παραλήρημα Αδωνη με καταγγελία για χρηματισμό Τσίπρα!24.02.2018Πρόσωπα

Με ανοίκεια γλώσσα τον χαρακτήρισε «άθλιο, αχρείο και διεφθαρμένο», ενώ διατύπωσε και απειλές: Θα τους γδάρω

Aν και είναι γνωστό τοις πάσι ότι συχνά ξεφεύγει από τα όρια, ο Αδωνις Γεωργιάδης χθες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., προφανώς υπό το βάρος της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis, σε ακόμα ένα παραλήρημά του έφτασε στο σημείο να υπονοήσει,

χωρίς κανένα στοιχείο, ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρηματίζεται και ότι είναι «διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι». Και αυτό δεν το λέει οποιοσδήποτε, αλλά ο ένας εκ των δύο «υπαρχηγών» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρει θέση για τον προκλητικό κ. Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι ποτέ κανείς υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας που κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε σκάνδαλο δεν μίλησε με αυτόν τον τρόπο για τον πρωθυπουργό της χώρας, όπως τώρα ο κ. Γεωργιάδης, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και έμμεσες απειλές κατά του κ. Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε: «Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν έχει καταλάβει πού έμπλεξε». Χαρακτήρισε δε τον πρωθυπουργό «διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι», «άθλιο» και «αχρείο» και στην ερώτηση τι ακριβώς εννοεί απάντησε ότι θα μιλήσει στην προανακριτική επιτροπή. Πρόσθεσε δε: «Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω... Θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους».

Στις συγκεκριμένες αναφορές του κ. Γεωργιάδη άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου: «Η παραφροσύνη του κ. Γεωργιάδη κραυγάζει πανικό, αν όχι ενοχή, όσο προχωρά η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Ισως πρέπει να δοκιμάσει κάποιο ηρεμιστικό, δεν μπορεί, θα έχει και η Novartis».

«Πάρε θέση»

Με ανακοίνωσή του εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «κατάφερε να ξεπεράσει σε κακοήθεια και χυδαιότητα τον χειρότερο εαυτό του».

«Αν ο Α. Γεωργιάδης δεν ήταν αντιπρόεδρος της Ν.Δ., θα άξιζε απλώς την περιφρόνησή μας. Επειδή όμως έχει θεσμικό ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναρωτιόμαστε τι θέση παίρνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μετατροπή της πολιτικής σε αλητεία» ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Αμετανόητος πάντως για όσα είπε και όπως τα είπε, ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε, σε μια σειρά δημόσιων παρεμβάσεών του, να κινείται με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ρητορική, ενώ με αφορμή τις κυβερνητικές αναφορές στο πρόσωπό του επανήλθε με νέα δήλωσή του: «Αν ο κύριος Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται θιγόμενος από τις δηλώσεις μου, να πάμε στα δικαστήρια. Εκείνος ως μηνυτής και εγώ ως μηνυόμενος. Και ας αποφανθεί η Δικαιοσύνη ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο» σημείωσε.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Βουλής για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης είπε: «Eφόσον ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας θεσμοθέτησε αυτές τις κατηγορίες του τύπου “άκουσα”, “νομίζω” και “πιθανόν” για την έναρξη ποινικής δίωξης κατά δύο πρώην πρωθυπουργών, τότε αυτό ισχύει και για τον ίδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα