Οταν η Ραχήλ έκανε αρένα το Κοινοβούλιο

Οταν η Ραχήλ έκανε αρένα το Κοινοβούλιο 08.12.2018Παρασκήνιο

Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με την Πιπιλή

Από την
Κατερίνα Κανάκη

Μαύρα μάτια κάναμε να δούμε τη θερμόαιμη πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΛΑΕ, πρώην Πλεύση Ελευθερίας και πλέον ιδρύτρια του Μετώπου Νίκης, Ραχήλ Μακρή. Η ντίβα βουλευτής είναι γνωστή -πέρα από τη συνεχή εναλλαγή κομμάτων και θέσεων- και για την προσπάθειά της να τραβήξει πάνω της

τα βλέμματα με κάθε τρόπο. Καθ' όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής της θητείας ήταν συνήθως... στα κάγκελα, αφού αρεσκόταν να πρωταγωνιστεί σε λογής λογής επεισόδια στη Βουλή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το προ πενταετίας ξέσπασμά της σε συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας παραλίγο να πιαστεί μαλλί με μαλλί με τη συνάδελφό της στη Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή. Αφορμή για να γίνει πάλι αρένα η δύσμοιρη Βουλή ήταν η κριτική που άσκησε η «γαλάζια» Πιπιλή αναφορικά με την ατιμωρησία στο Δημόσιο. «Τα πειθαρχικά συμβούλια στο παρελθόν κωλυσιεργούσαν να κρίνουν τα λαμόγια και τους παιδεραστές δημόσιους υπαλλήλους» είπε η κυρία Πιπιλή, με τη Ραχήλ Μακρή να εκρήγνυται φωνάζοντας: «Λαμόγια είστε εσείς».

Η τότε βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., παρά τις συστάσεις του προέδρου της επιτροπής Γιώργου Βλάχου (Ν.Δ.), δεν σταμάτησε τη θεατρικού τύπου διαμαρτυρία της, διακόπτοντας την ομιλήτρια και φωνάζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ ακολούθησαν και διάλογοι ντροπής. «Πολύ ξεθαρρέψαμε εδώ μέσα και παραγνωριστήκαμε…» της είπε ο κ. Βλάχος, ενώ ο Δημήτρης Κυριαζίδης, έτερος βουλευτής της Ν.Δ., φώναξε ότι «είναι 2.00 η ώρα και φαίνεται ότι δεν πήρε ακόμα τα φάρμακό της». «Δεν θα με διώξετε, καταλάβατε; Εδώ θα μείνω και θα σας ενοχλώ!» απάντησε η Ραχήλ Μακρή, που δεν είχε σταματήσει στο μεταξύ να φωνάζει.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κάπως έτσι, με τη Φωτεινή Πιπιλή να… παίρνει το καπελάκι της και να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ο Θάνος Μωραΐτης από το ΠΑΣΟΚ και η Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜ.ΑΡ. την ακολούθησαν. Η τελευταία μάλιστα έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καταγγέλλοντας «απαξίωση» του Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα