«Οσμή» εκλογών εν μέσω χάους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη-περιβόλι, δήλωσε -όχι με ιδιαίτερα κατηγορηματικό τρόπο- ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά ταυτόχρονα υποσχέθηκε μια σειρά από παροχές προεκλογικού χαρακτήρα («επιταγή ακρίβειας», φτηνότερη στέγη για τους νέους) και τοποθετήθηκε πάνω στο δίλημμα των εκλογών: «σταθερότητα ή περιπέτειες». Ειδικά αυτό το δίλημμα,

όπως το διατύπωσε ο κ. Μητσοτάκης, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζονται οι πολίτες για να θυμηθούν τις περιπέτειες που πέρασαν επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη με την Ελλάδα να καίγεται με άπνοια, την εκδικητική πολιτική στους ανεμβολίαστους, την επιβολή αχρείαστων περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τους 26.036 νεκρούς από κορονοϊό και τη διαλυμένη οικονομία της χώρας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ερωτήθηκε για την άρνησή του να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για να συζητηθεί το ζήτημα της στάσης της χώρας μας στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, ο κ. Μητσοτάκης, με λουδοβίκειο ύφος, είπε αυτάρεσκα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι του… ενδιαφέροντός του και ότι γι’ αυτά τα ζητήματα αποφασίζει μόνος του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Καταρχάς, οι αποφάσεις αυτές είναι αποφάσεις σε επίπεδο πρωθυπουργού. Δεν διαβουλεύομαι για να πάρω αυτές τις αποφάσεις, ούτε ζητώ τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. (…) Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Προσωπικά δεν έχω συγκαλέσει κανένα. Δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι. Εχω συμμετάσχει σε κάποια. Θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση, η οποία -έτσι όπως είναι οργανωμένη- δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν προσθέτει κάτι».

Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους πολίτες ότι ενέπλεξε την πατρίδα μας στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας ποντάροντας τα… ρέστα μας εναντίον της Ρωσίας και χωρίς να αναφέρει ότι θα δοθεί την Ελλάδα το παραμικρό αντάλλαγμα από την πλευρά των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το σύνδρομο μεγαλείου και όποια άλλα ζητήματα απασχολούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα τα πληρώσουν οι Ελληνες, από τους οποίους -καθώς φαίνεται- σύντομα θα ζητήσει να τον ξαναψηφίσουν.

Οσμή εκλογών εν μέσω χάους…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οσμή,osmi