Οι Σκοπιανοί προκαλούν, ο Κυριάκος τούς εκλιπαρεί

Η νέα πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα διέγραψε το «Βόρεια» από την ιστοσελίδα της! Η κυβέρνηση ανέχεται την εθνική ταπείνωσή μας

Tη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει προσηλωμένος στην εφαρμογή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, απειλώντας με κούφια λόγια τα Σκόπια ότι, αν δεν την τηρήσουν, «ο δρόμος τους για την Ε.Ε. θα παραμείνει κλειστός», η νέα Σκοπιανή πρόεδρος

Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα τον αγνοεί και τραβάει το σκοινί στα άκρα, προχωρώντας σε ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση. Συγκεκριμένα, χωρίς τη λέξη «Βόρεια» στην ονομασία κράτους ανανεώθηκε χθες η επίσημη ιστοσελίδα της.

Οπως επισημαίνουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας, δίπλα στο οικόσημο, δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού, δηλαδή «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ η συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας στην κατηγορία «MK», όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική υποχωρητικότητας του Νίκου Κοτζιά έναντι των Σκοπιανών, αποφεύγοντας να ενεργοποιήσει το άρθρο 19 της συμφωνίας και να καταγγείλει τους Σκοπιανούς για τη μη τήρησή της. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό και να στηρίζει με νύχια και με δόντια τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα, απειλώντας μάλιστα τους Σκοπιανούς πως, αν δεν την τηρήσουν, «ο δρόμος τους για την Ε.Ε. θα παραμείνει κλειστός», όπως είπε ο ίδιος χθες από τη Φλώρινα.

«Οι βόρειοι γείτονές μας επέλεξαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους. Σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας, σε σχέση με την ονομασία της χώρας, ο δρόμους τους προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπενθύμισε επίσης ότι «η ΝΔ ήταν απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά είχε πει με εντιμότητα ότι δεν μπορούμε να ανατρέψουμε, να σκίσουμε, μία διεθνή συμφωνία, αλλά θα τη σεβαστούμε».

Υπό αυτό το πρίσμα χθες ο Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» τη στάση του στο ζήτημα. «Το τελευταίο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε. Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως «δεν υπάρχει χώρα σήμερα στον κόσμο η οποία να δεχτεί ότι από Βόρεια Μακεδονία θα ξαναγίνουν Μακεδονία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκοπιανοί, Κυριάκος,skopianoi, kyriakos