Οι εισαγγελείς τα ρίχνουν στην Αστυνομία για τη δίωξη «χάδι»

Οι εισαγγελείς τα ρίχνουν στην Αστυνομία για τη δίωξη «χάδι» 15.01.2020Ρεπορτάζ

Πλημμελήματα «είδαν» με βάση το αποδεικτικό υλικό της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξηγήσεις» για τη δίωξη «χάδι» που ασκήθηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων κατά την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι, το περασμένο Σάββατο, έδωσε χθες, μέσω ανακοίνωσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, επιρρίπτοντας ωστόσο ευθύνες στην... Αστυνομία! 

Οι εισαγγελικές Αρχές πέταξαν το μπαλάκι στους αστυνομικούς

που συνέλεξαν το υλικό της προανάκρισης, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι με τα στοιχεία της δικογραφίας που έφτασαν στα χέρια τους οι πλημμεληματικές διώξεις ήταν μονόδρομος!

Αντεπίθεση

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που πυροδότησε η ασκηθείσα δίωξη, αποφάσισε να... αμυνθεί επιτιθέμενη, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

«Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιόν μας και συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης» αναφέρει στη λιτή ανακοίνωσή του ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Β. Ιωαννίδης, ως απάντηση στις επικρίσεις που δέχτηκαν οι εισαγγελείς, διευκρινίζοντας μάλιστα πως «μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Σε βάρος των 20 συλληφθέντων της διπλής επιχείρησης της Αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου ασκήθηκαν την Κυριακή διώξεις κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας και βίας κατά αστυνομικών οργάνων.

Τη Δευτέρα, οι κατηγορούμενοι επρόκειτο να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε για τα τέλη του μήνα και όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπενθυμίζεται πως κατά τις επιχειρήσεις εκκένωσης των κτιρίων στο Κουκάκι οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί βροχή από τσιμεντόλιθους, πέτρες και μπάζα, με αποτέλεσμα έξι εξ αυτών να τραυματιστούν.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή τους οι ειδικοί φρουροί έκαναν λόγο για δολοφονική επίθεση σε βάρος τους, ενώ έχουν ήδη αναθέσει στους δικηγόρους τους «να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στους θύτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα