«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πίνει το τζιν σαν νερό»

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πίνει το τζιν σαν νερό»21.07.2018Παρασκήνιο

Αρθρογράφος καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ισχιαλγίας

Δεν έχει κοπάσει ο σάλος από τα παραπατήματα του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Αυτή τη φορά, τα πυρά κατά του «αλκοολικού» προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προήλθαν από τον γνωστό αρθρογράφο της «Liberation» Ζαν Κατρεμέρ. Με ένα δηκτικό άρθρο στο βρετανικό περιοδικό «The Spectator», ο Κατρεμέρ γράφει ότι ο

Γιούνκερ «πίνει το τζιν σαν νερό» και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της Κομισιόν περί ισχιαλγίας. Ο επί σειράν ετών ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες προέβη μάλιστα σε ένα λογοπαίγνιο με το ονοματεπώνυμο του κομισάριου, τιτλοφορώντας το άρθρο του «Jean Claude Drunker», ήτοι «Ζαν Κλοντ Πότης».

Ο Κατρεμέρ γράφει ότι η αγάπη του Λουξεμβούργιου πολιτικού για το ποτό είναι κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες και πως πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι σε θέση να καταθέσουν σειρά περιπτώσεων στις οποίες ο Ζαν Κλοντ ήταν πιωμένος σε ώρα που δεν έπρεπε. Καταρρίπτοντας τα περί ισχιαλγίας, ο συντάκτης αναφέρει ότι οι ισχυροί πόνοι που επικαλείται ο Γιούνκερ δεν συνάδουν με την καλή διάθεση που είχε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Αν ίσχυε, τότε ο Γιούνκερ θα υπέφερε από φρικτούς πόνους στη μέση, αλλά δεν έδειξε να αισθάνεται κάποια ενόχληση.

Το βίντεο τον δείχνει να χαμογελά, να γελά, να μιλά, να ασπάζεται τους εταίρους του που τον βοήθησαν να περπατήσει». Πέραν των δηκτικών σχολίων, όμως, κατά τον Κατρεμέρ, η αγάπη του Γιούνκερ για το ποτό εγείρει αμφιβολίες για την ικανότητά του να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η αδυναμία του «νούμερο 1» της Επιτροπής έχει ως αποτέλεσμα τα ηνία της Κομισιόν να περάσουν στα χέρια του φιλόδοξου και μη εκλεγμένου Γερμανού συνεργάτη του, Μάρτιν Σελμάγερ.

«Η επιδείνωση της κατάστασης του Γιούνκερ σε συνδυασμό με την εξουσιομανία του Σελμάγερ υποδηλώνει ένα ασυνήθιστο κόλπο, με τον πρόεδρο στον ρόλο μαριονέτας. Αν τραβήξουμε τα ποτισμένα με τζιν παραπετάσματα, μπορεί να βρούμε ότι την πραγματική επιρροή ασκεί ένας μη εκλεγμένος και ανεξέλεγκτος ευρωκράτης» σχολιάζει δηκτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα