Ο πλοίαρχος πήγε να «κουκουλώσει» τη δολοφονία!

Καθοδηγούσε τα μέλη του «Blue Horizon» τι να πουν για τις συνθήκες θανάτου του αδικοχαμένου Αντώνη

Επιχείρηση κουκουλώματος της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη, τον οποίο πέταξε ο ύπαρχος από τον καταπέλτη του «Blue Horizon», προκύπτει από καταγεγραμμένες συνομιλίες που είχαν ο καπετάνιος και άλλα μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Στα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ακούγεται ο πλοίαρχος να κατευθύνει το πλήρωμα στο τι θα καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι στους λιμενικούς κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

«Με

το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν τα κλιμάκια κατευθείαν από το Λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ – εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ; Θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμομήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε… να μπει. Όχι τον σπρώξαμε… Με φωνές… Το πλοίο έφευγε και, καθώς προσπάθησε να μπει μέσα, σηκώθηκαν τα πέδιλα. Ηταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν» αναφέρει ο κατηγορούμενος πλοίαρχος του «Blue Horizon».

Αλλη καταγεγραμμένη συνομιλία από τους ασυρμάτους ανάμεσα στους ναυτικούς επιβεβαιώνει την επιχείρηση κουκουλώματος των ευθυνών τους, λίγη ώρα μετά τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη, τον οποίο έσπρωξε ο ύπαρχος από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να πνιγεί στα νερά του λιμανιού του Πειραιά.

«Ενα πράγμα πάντα θα έχετε στον νου: ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε» ακούγεται να λέει μέλος του πληρώματος. «Και εδώ, σε κανέναν κουβέντα, παιδιά, ούτε έξω απ’ το… Εντάξει;» συμπληρώνει άλλος ναυτικός. Αποκαλυπτική είναι και η καταγεγραμμένη συνομιλία του πλοιάρχου με τον μοιραίο ύπαρχο.

Αν και λίγα λεπτά νωρίτερα έχει διαπιστώσει πως ο 36χρονος επιβάτης έχει χάσει τη ζωή του, ο ύπαρχος τον χαρακτηρίζει… παλαβό, ενώ δεν κρύβει και ρατσιστικούς υπαινιγμούς, θεωρώντας πως ο Αντώνης είναι… μαύρος ή Πακιστανός!

Διαβάστε την αποκρουστική συνομιλία που είχαν ο ύπαρχος με τον πλοίαρχο του «Blue Horizon»:

Υπαρχος: «Ενας μ… παλαβός έπεσε στη θάλασσα».

Πλήρωμα: «Ρε τον μ… ρε. Τώρα οικονομήσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα».

Πλοίαρχος: «Πάρε μια τον… Θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε… Μην πεις πολλά».

Υπαρχος: «Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη… Δίπλα, δίπλα στον καταπέλτη ήταν. Ενας παλαβός ήταν. Εκείνη την ώρα που έδεσα εγώ τον κάβο, ήταν δίπλα μου. Του λέω: “Ταξιδεύεις;” “Οχι” μου λέει και μετά ανέβηκε, μπαίνει μέσα».

Πλοίαρχος: «Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το Λιμενικό. Εκοψα και την κίνηση, έκανα κράτει για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα, ναι. Μάλιστα τον είδε και το “Ελυρος”. Φώναξε ο καπετάνιος από το “Ελυρος”. Κολυμπούσε».

Υπαρχος: «Του λέω “βγες έξω, βγες έξω”».

Πλοίαρχος: «Ο αξιωματικός που τον είδε, κολυμπούσε».

Υπαρχος: «Πάει να βγει έξω… βγαίνει έξω ξανά, μπαίνει μέσα και έπεσε στη θάλασσα».

Πλήρωμα: «Αυτός ήταν απέξω».

Υπαρχος: «Ναι, είχαμε, αφού είχαμε κλείσει τον καταπέλτη των οχημάτων, ναι. Αυτός ήταν στην μπίντα, καθότανε και μετά πήρε δρόμο να μπει μέσα. Τελευταίος τελευταίος. Είχε ξεκινήσει, προχωρούσε το βαπόρι μπροστά. Είχαμε αμολήσει, ναι».

Πλοίαρχος: «Ξαφνικά είδα από την κάμερα έναν επιβάτη ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Πώς έγινε αυτό, ρε;»

Υπαρχος: «Τίποτα, δεν με βλέπω καλά. Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απέξω και γύριζε γύρω γύρω. Μα δεν μας έδειξε κανένα εισιτήριο. Εμένα το μόνο που μου είπε,“ εγώ θα ταξιδέψω”».

Σε άλλο σημείο, ο ύπαρχος, έχοντας συνειδητοποιήσει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει, ακούγεται να λέει: «Δεν με βλέπω καλά. Ρε π… μου… Τον π…» Ακόμα και μετά θάνατον συνεχίζει να βρίζει τον νεκρό Αντώνη, τον οποίο έσπρωξε στον υγρό τάφο!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο πλοίαρχος πήγε να «κουκουλώσει» τη δολοφονία!,