Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να διώξει από τις ΗΠΑ τον Γκιουλέν

Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να διώξει από τις ΗΠΑ τον Γκιουλέν16.11.2018Ειδήσεις

Την πληροφορία πως ο Λευκός Οίκος εξετάζει τρόπους να απομακρύνει από τη χώρα τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν προκειμένου να κατευνάσει την Aγκυρα...

...μετέδωσαν χθες αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δύο ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, ενήμερους για το αίτημα της αμερικανικής προεδρίας προς τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα

με το δίκτυο NBC, ήδη από τον περασμένο μήνα κυβερνητικοί αξιωματούχοι ζήτησαν από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να εξετάσουν νομικούς τρόπους προκειμένου να απομακρυνθεί ο μουσουλμάνος ιερέας, σε μια απόπειρα να πείσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να μετριάσει την πίεση προς το Ριάντ για την υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Η προσπάθεια της Ουάσινγκτον περιλαμβάνει την αποστολή ντιρεκτίβας προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI να επανεξετάσουν το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του Γκιουλέν, καθώς και αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας για πληροφορίες για το νομικό καθεστώς του κατηγορούμενου από την Αγκυρα ως υπευθύνου του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν πως ο Λευκός Οίκος αναζητεί λεπτομέρειες για το καθεστώς παραμονής του Γκιουλέν στις ΗΠΑ, ο οποίος διαθέτει πράσινη κάρτα. Οπως μετέδωσε το NBC, στελέχη από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν δίστασαν να εκφράσουν αντιρρήσεις στα αιτήματα της Ουάσινγκτον, καθώς, όπως αποκάλυψε η «πηγή», «στην αρχή δεν το πήραν σοβαρά, αλλά μόλις συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για πραγματικό αίτημα έγιναν έξαλλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα