Ο «κόμης Δράκουλας» των Μνημονίων πάει (επιτέλους) σπίτι του

Ύστερα από 38 χρόνια «καριέρας» ο Πολ Τόμσεν αποσύρεται -επιτέλους- από το ΔΝΤ, βγαίνοντας στη σύνταξη, έχοντας θητεύσει σε δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, αφήνοντας μόνο χαλάσματα στο διάβα του.

Ακόμη και η αποχώρησή του ωστόσο προκαλεί πόνο και οργή, καθώς ο ψυχρός εκτελεστής Τόμσεν, που είχε εμμονή με τους Ελληνες συνταξιούχους, θα έχει λαμβάνειν -υπέρογκη- σύνταξη 18.000 δολαρίων μηνιαίως.

Το ίδιο προκλητικές ήταν βεβαίως και οι μηνιαίες αποδοχές

του όλα αυτά τα χρόνια, που έφταναν τα 300.000 ευρώ…

Ο αναιδής και απάνθρωπος Δανός οικονομολόγος και νούμερο ένα υπέρμαχος της λιτότητας -αλλά μόνο για τους άλλους, καθώς ο ίδιος συνεχίζει να περνά ζωή και κότα- ανήκει πλέον στο κλαμπ των συνταξιούχων έπειτα από δεκαετίες στο Ταμείο, στο οποίο άρχισε να εργάζεται το μακρινό 1982.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 ανέλαβε επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, με το Ταμείο να τον επιβραβεύει για τη σκληρή και αιμοδιψή στάση του απέναντι στην Ελλάδα. Ο Πολ Τόμσεν πάντως δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους Ελληνες, καθώς ήταν ένας εκ των αρχιτεκτόνων των ελληνικών Μνημονίων, ενώ κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει την επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι στις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, όπως και την εμμονή του με τους συνταξιούχους. «Αν δεν κοπούν οι συντάξεις», έλεγε, «τα νούμερα δεν βγαίνουν».

Ο αδίστακτος και αδηφάγος Τόμσεν δεν είχε βάλει βεβαίως στο στόχαστρο μόνο τους παλαίμαχους της εργασίας. Στόχευε στο σύνολο των Ελλήνων, για τους οποίους είχε πει, μεταξύ πολλών άλλων, σε ένα ρεσιτάλ ανθελληνισμού, ότι πάνω από τους μισούς δεν πληρώνουν τους φόρους… Κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ τον άνθρωπο εκείνο που παρά τις θυσίες μας όλο ζητούσε.

Νέο ψαλίδι στις συντάξεις, νέα πρωτογενή πλεονάσματα, φρένο στο αφορολόγητο. Η επιμονή του στις αποτυχημένες συνταγές του ΔΝΤ, που μόνο φτώχεια και ανεργία έφεραν στη χώρα, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων. Τι θα κάνει άραγε ο σκληρός τεχνοκράτης τώρα που βγήκε στη σύνταξη; Μακριά από μας κι όπου θέλει ας είναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα