Ο (γνωστός) Φίλης καλεί σε εγρήγορση ενάντια στον νόμο για τις απεργίες

Ο (γνωστός) Φίλης καλεί σε εγρήγορση ενάντια στον νόμο για τις απεργίες07.12.2017Πρόσωπα

Την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», που μόνο φιλολαϊκές απόψεις δεν εκφράζει, κινούμενη συνήθως στις γραμμές του νεοφιλελευθερισμού, επέλεξε ο Νίκος Φίλης για να απευθυνθεί στην... εργατιά και να καλέσει σε εγρήγορση εργατικά κινήματα και αριστερές οργανώσεις για να μην περάσει ο νόμος που καταργεί τις απεργίες.

Ο «αντάρτης» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

προσπάθησε πάντως να δικαιολογήσει κάπως τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της Εφης Αχτσιόγλου, η οποία, ως γνωστόν, αποσύρθηκε μεσάνυχτα από τη Βουλή, αποδίδοντάς την σε μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης.

«Ενα ρωμαλέο εργατικό κίνημα μπορεί με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων να καταργήσει στην πράξη τέτοιες ρυθμίσεις» δήλωσε ο κ. Φίλης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει σβάρνα τα ΜΜΕ, ασκώντας κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου σε σειρά θεμάτων της επικαιρότητας, όπως οι πλειστηριασμοί, η ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ και το μέτωπο με τα συνδικάτα για το θέμα των απεργιών.

Για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας ο κ. Φίλης τόνισε ότι πρόκειται για μια απαίτηση των δανειστών, σε συνεργασία -όπως είπε- με εγχώριους κύκλους εργοδοτών, που έχει συμβολικό και προληπτικό χαρακτήρα. «Συμβολικό, γιατί το κυρίαρχο δεν είναι η νομιμότητα, αλλά η εμπέδωση του μηνύματος ότι, σε αυτή τη φάση, είναι η τάξη των εργοδοτών που μπορεί με τη βοήθεια των δανειστών να υπαγορεύει και να ορίζει τα όριά της. Προληπτικό, γιατί μπορεί να διανύουμε μια φάση ύφεσης των εργατικών κινητοποιήσεων και των απεργιών, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει αύριο» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα