Ο Ερντογάν ήθελε να στείλει στα νησιά μολυσμένους μετανάστες

Αστραπιαία αντίδραση των ελληνικών Αρχών, που ενεργοποίησαν πλωτό τείχος για να αποτρέψουν το ύπουλο σχέδιο του «σουλτάνου»

Η Θέση μας: Μην προκαλείτε άλλο τους πολίτες!

Σαν ανθρώπινες «βόμβες» διασποράς του κορονοϊού και μόλυνσης των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τώρα τους παράνομους μετανάστες η Τουρκία. Ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την αποτυχία του να σπάσει το φράγμα στον Εβρο και να πλημμυρίσει την Ελλάδα με μετανάστες, τώρα θέτει σε εφαρμογή ένα άλλο, πιο αρρωστημένο

και απάνθρωπο σχέδιο, αυτό να μεταφέρει εξαθλιωμένους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στα ελληνικά νησιά. Πρόκειται επί της ουσίας για έναν «βιολογικό πόλεμο» κατά της Ελλάδας.

Οι ελληνικές Αρχές αντιλήφθηκαν το σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν και κινήθηκαν αστραπιαία, σφραγίζοντας ακόμη πιο «στεγανά» τα θαλάσσια σύνορα, ενισχύοντας τις περιπολίες και τα πλωτά μέσα του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού που επιχειρούν στην οριογραμμή. Κατάφεραν έτσι να σταματήσουν κάποιες σωσίβιες λέμβους να περάσουν στα εθνικά χωρικά ύδατα από τα τουρκικά παράλια, ενώ ξεσκεπάστηκε πλήρως το σχέδιο μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία με εμπορικά σαπιοκάραβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της Τουρκίας έγινε γνωστό στις ελληνικές Αρχές από τις λεγόμενες ανοιχτές πηγές, από παρακολουθήσεις που κάνουν η ΕΥΠ και οι Ενοπλες Δυνάμεις, όπως και από τη συνδρομή ξένων μυστικών υπηρεσιών. Κανείς στη Δύση δεν θέλει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν, που δείχνει να μην μπορεί να ελέγξει την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα του να τη διασπείρει σε γειτονικές χώρες.

Εμμονικός

Είναι πάντως προφανές πως ο ραδιούργος «σουλτάνος» ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό του και δείχνει να έχει εμμονή με την Ελλάδα, θέλοντας ντε και καλά να προκαλέσει κρίση. Σε αυτή τη φάση, όπως εκτιμάται, δοκιμάζει την ετοιμότητα της ελληνικής στρατιωτικής μηχανής αλλά και τις αντιδράσεις της Αθήνας, τόσο εργαλειοποιώντας το Μεταναστευτικό όσο και εγείροντας αξιώσεις στο Αιγαίο σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στην κυβέρνηση γενικότερα σήμανε συναγερμός, όταν εξακρίβωσαν πληροφορίες βάσει των οποίων μεταξύ των παράνομων μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας ήταν πολλοί ασθενείς με κορονοϊό, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία από άλλα κέντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως πολλοί από αυτούς τους μετανάστες βρίσκονταν τον Μάρτιο στην περιοχή του Παζάρ Γκουλέ, απέναντι από τις Καστανιές στον Εβρο, και με ένα οργανωμένο σχέδιο η Τουρκία, υπό την καθοδήγηση της στρατοχωροφυλακής και της αστυνομίας, θα προσπαθούσε να τους μεταφέρει στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας, με όποιες συνέπειες θα είχε αυτό για τους κατοίκους των ελληνικών νησιών.

Αποτροπή

Το Λιμενικό Σώμα, οι Ενοπλες Δυνάμεις και η Frontex είχαν αντιληφθεί τις προθέσεις της Τουρκίας και αμέσως ενεργοποίησαν ένα πλωτό τείχος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λέσβου και της Χίου, οπότε ο Ταγίπ Ερντογάν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει προς το παρόν τον σχεδιασμό να επιχειρηθεί απόβαση μεταναστών στα δύο νησιά. Μάλιστα, αφότου αποκαλύφθηκε η προσπάθειά τους να στείλουν στα ελληνικά νησιά παράνομους μετανάστες, μεταξύ των οποίων ασθενείς με κορονοϊό, οι Τούρκοι, αντιδρώντας, έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τη Χίο, τη Λέσβο και τον Εβρο το Σαββατοκύριακο, ενώ σε μία περίπτωση παρενόχλησαν και βρετανικό αεροσκάφος που επιτηρούσε τη θαλάσσια περιοχή για λογαριασμό της Frontex.

Το σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «η πολιτική εκβιασμού στον Εβρο δεν πέρασε. Όπως απέτυχαν εκεί η πίεση προς την Ελλάδα και ο εκβιασμός προς την Ευρώπη, θα αποτύχει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα και στη θάλασσα του Αιγαίου». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει». Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία.

Κίνδυνος! Πήραν το επίδομα και ξεχύθηκαν (εν μέσω πανδημίας) να ψωνίσουν στα σούπερ μάρκετ

Βραδυφλεγής βόμβα αποτελούν οι μετανάστες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αφού, μη αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, συνωστίζονται στους δρόμους, στα πάρκα και τα σούπερ μάρκετ των νησιών του Αιγαίου, προκαλώντας αναστάτωση και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των νησιωτών.

Οι εικόνες με δεκάδες μετανάστες να έχουν ξεχυθεί από το ΚΥΤ της Σάμου στα μαγαζιά της πόλης, δημιουργώντας συνωστισμό και ουρές, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στους κατοίκους του νησιού, αφού η διατήρηση αποστάσεων ασφαλείας και οι κανόνες υγιεινής είναι ψιλά γράμματα για τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι, όταν έλαβαν το επίδομα «αιτούντων άσυλο», έτρεξαν να κάνουν τις αγορές τους. Μάταια τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθούσαν να τους συνετίσουν και να τους πείσουν πως πρέπει να κρατούν αποστάσεις ο ένας από τον άλλον και να παραμείνουν στο ΚΥΤ του νησιού.

Οι φωτογραφίες του συνωστισμού στη Σάμο προκάλεσαν, μεταξύ άλλων, την αντίδραση και του γενικού γραμματέα Ασύλου Μάνου Λογοθέτη, ο οποίος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Ψυχραιμία σε όλους και μην ξεχνάτε. Εμείς “Μένουμε σπίτι”! Oποιοι δεν ακολουθούν τις οδηγίες να είστε σίγουροι ότι θα υποστούν όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία. Σταματήσαμε να δίνουμε ρευστότητα στους αιτούντες άσυλο, όπως σωστά πρότειναν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι. Δίνουμε μόνο πίστωση στις κάρτες τους προκειμένου τα ποσά να ξοδεύονται στην τοπική αγορά μέσω χρεωστικής κάρτας.

Περιορίσαμε αυστηρά την κυκλοφορία εκτός της αστυνομικής περιμέτρου εδώ και 20 ημέρες. Σήμερα τα πράγματα δυστυχώς ξέφυγαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήδη μεριμνούν και σύντομα ελπίζουμε να αποκατασταθεί η ηρεμία. Όλοι οι αιτούντες άσυλο ειδοποιήθηκαν ότι η πίστωσή τους ανακαλείται μέχρι να επιστρέψουν στο ΚΥΤ και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Αστυνομίας».

Πηγή: Ο Ερντογάν ήθελε να στείλει στα νησιά μολυσμένους μετανάστες - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα