Ο εφιάλτης του Τσερνόμπιλ

Ένα από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η ΕΣΣΔ ήταν το ατύχημα που έγινε τον Απρίλιο του 1986 στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, στην Ουκρανία. Το στυγνό καθεστώς που διοικούσε την κομμουνιστική «αυτοκρατορία» προσπάθησε να κουκουλώσει την τεράστια διαρροή ραδιενέργειας και την εξάπλωσή της, ενώ υποχρεώθηκε να παραδεχτεί τι είχε συμβεί όταν ήταν πλέον πολύ αργά.

Στην Ελλάδα η Αριστερά, που δεν διακρίνεται για τις καλές

σχέσεις της με την αλήθεια και τη λογική, προσπάθησε κι αυτή με αξιοθρήνητο και συνάμα κωμικό τρόπο να συγκαλύψει το προφανές. Το αποτέλεσμα ήταν εκατόμβη. Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο (και κάποιες πολλές χιλιάδες εξ αυτών στην πατρίδα μας) έχασαν τη ζωή τους ή την υγεία τους από τις συνέπειες αυτού του ατυχήματος.

Το μπλοκ των σοσιαλιστικών χωρών διαλύθηκε, η ιδεολογία του κομμουνισμού διασύρθηκε και αποδείχτηκε ολότελα προβληματική, μη λειτουργική και δολοφονική, η Ουκρανία αποτελεί πλέον ανεξάρτητο κράτος, αλλά ο εφιάλτης του Τσερνόμπιλ παραμένει.

Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι κατασβέστηκε τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν επί περίπου 10 ημέρες σε δάσος πολύ κοντά στο κουφάρι του πυρηνικού εργοστασίου. Το κομμουνιστικό καθεστώς δεν υπάρχει πλέον, αλλά η παράδοση που έχει δημιουργήσει στην παραπληροφόρηση παραμένει. Ουδείς σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να πειστεί με τις διαβεβαιώσεις των Αρχών της Ουκρανίας ότι δεν συντρέχει κίνδυνος διασποράς ραδιενέργειας.

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει μόνο από τα απομεινάρια του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ αλλά και από τις φιλοδοξίες της Τουρκίας. Αν και είναι σεισμογενής χώρα, θέλει να φτιάξει πυρηνικά εργοστάσια, τα οποία δεν θα εξυπηρετήσουν μόνο τις ενεργειακές ανάγκες της. Είναι κοινό μυστικό ότι η νατοϊκή «σύμμαχός μας» θέλει να αναπτύξει και πυρηνικό οπλοστάσιο και τα εργοστάσια που θα φτιάξει με τη βοήθεια των Ρώσων θα χρησιμεύσουν και σε αυτό.

Απέναντι και σε αυτό το ενδεχόμενο η χώρα μας πρέπει να βρει τρόπο διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητάς της και προστασίας του πληθυσμού.

Πηγή: Ο εφιάλτης του Τσερνόμπιλ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα