Ο διαγωνισμός της «δημοκρατίας»

Η δημοσίευση των συμμετοχών των αναγνωστών μας στον διαγωνισμό πασχαλινού διηγήματος παρατείνεται μέχρι τις 26 Μαΐου, την ημέρα της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα. Το αίτιο για την απόφαση της «δημοκρατίας» ήταν ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός των διηγημάτων που κρίθηκαν άξια προς δημοσίευση.

Η επιβολή απαγορεύσεων κυκλοφορίας και η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων διευκόλυναν εκατοντάδες φίλους της εφημερίδας μας να γράψουν το δικό τους

διήγημα και να το υποβάλουν στην κρίση της επιτροπής μας. Τίποτε καλό δεν πρόκειται να προκύψει από τον ξαφνικό θάνατο της οικονομικής δραστηριότητας που επιβλήθηκε λόγω του κορoνοϊού.

Η απρόβλεπτη εξέλιξη και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που ακολούθησαν δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να επιδιώξει κάποιος, ούτε να το σχεδιάσει, αλλά η εφημερίδα μας έπρεπε να διαχειριστεί την πληθώρα των αξιόλογων συμμετοχών.

Η «δημοκρατία», με την παράταση των δημοσιεύσεων μέχρι την 26η Μαΐου, την ημέρα που θα επανεορταστεί η Ανάσταση του Κυρίου και οι χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ελεύθερα, με ανοιχτούς τους ιερούς ναούς, στη θεία λειτουργία, δίχως τις κρατικές απαγορεύσεις, επιδιώκει να αναδείξει όσα περισσότερα έργα είναι εφικτό. Θα ήταν άδικο να μη βρουν τον δρόμο προς τη δημοσιότητα τόσο σημαντικά λογοτεχνήματα.

Είναι γεγονός ότι η κοινωνία μας δοκιμάστηκε πολύ από την αχρείαστη, άχαρη και αχάριστη περιπέτεια στην οποία υπεβλήθη, ενώ οι οικονομικές συνέπειες από το ξαφνικό πάγωμα της αγοράς αναμένονται δεινές. Η λογοτεχνία και γενικά κάθε είδους πνευματική δραστηριότητα πάντοτε αποτελούσαν υγιείς διεξόδους στις δοκιμασίες τις οποίες καλούνται να περάσουν οι Ελληνες και η ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής σ’ έναν λογοτεχνικό διαγωνισμό δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει θετικά για όλους.

Και εκείνοι που γράφουν ευνοούνται επειδή δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη λογοτεχνία και όσοι διαβάζουν είναι τυχεροί γιατί ανακαλύπτουν νέους δημιουργούς. Μετά την 26η Μαΐου θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό μας και τα έπαθλα των νικητών.

Μείνετε συντονισμένοι!

Πηγή: Ο διαγωνισμός της «δημοκρατίας» - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα