Ο... χρησμός του Βούτση δείχνει τριπλές εκλογές

Ο... χρησμός του Βούτση δείχνει τριπλές εκλογές06.02.2019Πρόσωπα

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για το θρίλερ με την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. και τους «προθύμους»

Νερό στον μύλο των σεναρίων περί τριπλών εκλογών τον Μάιο έριξε ο πρόεδρος της Βουλής με μια αινιγματική δήλωση, στο περιθώριο της κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών.

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές

πριν από τις πρώτες εκλογές για τις ευρωεκλογές του Μαΐου» είπε ο Νίκος Βούτσης, αφήνοντας έτσι επί της ουσίας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν τότε και οι εθνικές εκλογές. Πάντως υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «εργάζεται» για εξάντληση της τετραετίας.

Διαδικαστική ενέργεια

Ερωτηθείς για τους έξι «πρόθυμους» βουλευτές που έδωσαν, διά επιστολών, λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ να προσμετρώνται οι ψήφοι τους σε εκείνες της πλειοψηφίας, ο κ. Βούτσης μίλησε για διαδικαστικού τύπου ενέργεια (!) και για «μια προκριματική δήλωση ώστε να διευκολύνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία».

Οταν μάλιστα κλήθηκε να απαντήσει εάν πρόκειται για παράδοξο, δύο βουλευτές, οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, να ανήκουν στους ΑΝ.ΕΛ. αλλά να στηρίζουν την κυβέρνηση, αντέτεινε με νόημα ότι αυτό που είναι περίεργο είναι να μη γίνεται πρόταση μομφής στην κυβέρνηση και να αναλαμβάνεται πρωτοβουλία για ψήφο εμπιστοσύνης.

Οσο για το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ., ο Νίκος Βούτσης εξήγησε ότι θα ακολουθήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και ότι σε κάθε περίπτωση ως την Παρασκευή θα υπάρξει τελική απόφαση. Την ίδια ώρα ενημέρωσε ότι το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα συζητηθεί αύριο στην αρμόδια επιτροπή και θα ψηφιστεί την Παρασκευή αργά το βράδυ από την Ολομέλεια.

Αργότερα πάντως, μιλώντας από το βήμα, επιτέθηκε στη Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι τον στοχοποιεί με «ανοίκειες» και «πεζοδρομιακές» εκφράσεις. «Εγώ δεν θα υποκύψω στο να στραφώ εναντίον της πλειοψηφίας, γιατί αυτό θα το θεωρούσα το έσχατο θεσμικό ατόπημα και θα παραιτούμην», είπε αναφορικά με την κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν επιτελεί τον θεσμικό του ρόλο, επειδή δέχθηκε τις επιστολές των «6».

«Δεν εκβιαζόμαστε και δεν μπορεί κανείς να μας εκβιάσει», είπε, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση θα πέσει στο κενό αλλά και θα οδηγήσει τους εμπνευστές της στο περιθώριο της δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα