Μονόδρομος για ΝΔ

Μονόδρομος για ΝΔ16.05.2018Άρθρα

Πώς ο Μητσοτάκης θα εφαρμόσει όλα όσα θα συμφωνήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει το πολιτικό τοπίο και αφήνει ως μοναδική «διέξοδο διαφυγής» την οδό της Αριστεράς για τις επόμενες κυβερνήσεις. Κάποιοι θα διαφωνήσουν με την άποψή μου, αλλά το πιθανότερο είναι πως στις επόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα είναι η Ν.Δ. Με μια μικρή πιθανότητα αυτοδυναμίας

(σχετίζεται με το πόσα μικρά κόμματα θα εκλεγούν). Ακόμα και έτσι όμως, το πολιτικό σκηνικό έχει ήδη στηθεί.

Ο Τσίπρας με τον Κοτζιά θα συμφωνήσουν για «έναρξη των συνομιλιών ένταξης των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.» με αντάλλαγμα υποσχετικές από τους Σκοπιανούς ότι θα καταλήξουν σε μια λύση «για κάθε χρήση» - erga omnes τα επόμενα δύο χρόνια (!!!). Τι έχει να αντιτάξει ο Μητσοτάκης σε αυτό; Η ενδοτική θέση του ιδίου και της οικογένειάς του είναι ακριβώς ταυτόσημη με του Τσίπρα: χρήση του όρου «Μακεδονία» στο συνθετικό των Σκοπίων, απλά να χρησιμοποιείται και στο εσωτερικό τους. Το οποίο φυσικά στην εφαρμογή θα είναι μια φενάκη. Οπότε ο Μητσοτάκης θα εφαρμόσει ό,τι θα συμφωνήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού είναι και απολύτως συμβατό με τις ακροφιλελεύθερες αντιπατριωτικές απόψεις του επί του σκοπιανού θέματος.

Για την οικονομία, η ψήφιση του Μνημονίου το 2015 με το δουλικό σιγοντάρισμα της φοβικής Ν.Δ. τότε στη Βουλή και η πλήρης υποταγή του Μητσοτάκη στον ευρωλαϊκισμό των Βρυξελλών όσον αφορά τη «λύση» με την εκχώρηση εθνικής μας περιουσίας για έναν αιώνα δεν αφήνουν καμία απολύτως εναλλακτική. Ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας είναι απόλυτα συστημικοί, με καμία διάθεση να συγκρουστούν με τον ορθοπολιτικό εθνομηδενιστικό σοσιαλφιλελευθερισμό της Ε.Ε. και το μείγμα τεράστιων φόρων με σταδιακή εκμηδένιση της περιουσίας των Ελλήνων (ΕΝΦΙΑ). Οπότε και σε αυτόν τον τομέα η Ν.Δ. δεν έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό, ούτε να προκαλέσει την Ε.Ε. για εφαρμογή άλλων λύσεων.

Στα κοινωνικά θέματα, είδαμε το τραγελαφικό της ψήφισης του ανοσιουργηματικού νόμου για υιοθεσία κακόμοιρων αγοριών από ομοφυλοφίλους, από την εισηγήτρια για τη ΜΗ ψήφισή του, τη νεοδημοκράτισσα Κατερίνα Μάρκου.
Τολμώ και μια πρόβλεψη: Η επιβεβαίωση των παραπάνω θα συμβεί τον Ιανουάριο του 2020, εκεί που ο Μητσοτάκης θα στηρίξει τον κ. Παυλόπουλο για δεύτερη θητεία ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οπου θα ακυρωθεί εντελώς η αντίθετη θέση του Μητσοτάκη που εκφράστηκε το 2015, που δεν τον ψήφισε (λάθος πολιτική κίνηση για εμένα!), κόντρα σε όλους τους συναδέλφους του στη Ν.Δ., οι οποίοι είχαν στηρίξει τον κ. Παυλόπουλο. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο Μητσοτάκης θα έχει γίνει ο νέος Τσίπρας.

*Γραμματέας Οικονομικών Νέας Δεξιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα