Μητσοτάκης: Κατ’ εξαίρεση βίζα από τις ΗΠΑ για να συνοδεύσει την κόρη του

Για τις ΗΠΑ αναχώρησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το ταξίδι του να έχει αποκλειστικά ιδιωτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Αμερική για να εγκαταστήσει την κόρη του Δάφνη, που πηγαίνει για σπουδές, ενώ θα βρίσκεται πίσω στα καθήκοντά του τη Δευτέρα. Ποιο είναι το περίεργο της υπόθεσης; Σίγουρα όχι το γεγονός ότι η κόρη του κ. Μητσοτάκη θα σπουδάσει στις ΗΠΑ,

καθώς και τα άλλα δύο, μεγαλύτερα παιδιά του επίσης φοίτησαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια τα προηγούμενα χρόνια. Αντίθετα, το πρωτόγνωρο είναι ότι ο πρωθυπουργός αποτελεί τον μόνο Ελληνα που μπορεί να ταξιδέψει στην Αμερική για να εγκαταστήσει το παιδί του στο πανεπιστήμιο όπου θα φοιτήσει. Ουδείς άλλος Ελληνας μπορεί να πράξει το ίδιο. Διότι απλούστατα οι Αμερικανοί δεν δίνουν βίζα σε κανέναν Ελληνα για αυτόν τον σκοπό, λόγω της πανδημίας.

Αντί λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις τόσες συναντήσεις που είχε με Αμερικανούς αξιωματούχους και στα τόσα δώρα που έχει κάνει στην Αμερική, να διεκδικήσει αυτή τη μικρή εξαίρεση για τους Ελληνες γονείς, ώστε να μπορέσουν να κάνουν το ίδιο που κάνει αυτός, τους αγνόησε παντελώς. Κάτι βέβαια που δεν έκανε για τον εαυτό του, αφού χωρίς καμία ενόχληση μεταβαίνει ανά πάσα στιγμή στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ακόμα και με την ιδιότητα του γονέα. Η μικρότερη κόρη της πρωθυπουργικής οικογένειας μόλις τελείωσε το λύκειο και ετοιμάζεται να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Yale, σε θεωρητικό αντικείμενο. Τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, η 24χρονη Σοφία και ο 23χρονος Κωνσταντίνος, πήραν πανεπιστημιακό πτυχίο από τις ΗΠΑ: η Σοφία πριν από δύο χρόνια από το γνωστό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, όπου σπούδασε Δημόσια Υγεία, ενώ ο Κωνσταντίνος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα