Μητσοτάκης: Η επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα από τη σημερινή συγκυρία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξαν να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο ο καθένας μόνος του, τηρώντας τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή της τόνισε τις πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου.

«Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει όμως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά

και ευθύνης. Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι σήμερα ο δικός μας αγώνας» επισήμανε. O πρωθυπουργός λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάθεσε στεφάνι και αναφέρθηκε επίσης στη δύσκολη περίοδο που βρίσκεται η χώρα μας.

«Η επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα από τη σημερινή συγκυρία» είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει ότι «σήμερα είναι αναγκαιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας και η αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας, ειδικά στους νέους που πλήττονται σφοδρότερα από την οικονομική κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα