Μέρκελ: Μη λειτουργικός ο κανονισμός του Δουβλίνου για το Μεταναστευτικό

Μέρκελ: Μη λειτουργικός ο κανονισμός του Δουβλίνου για το Μεταναστευτικό13.08.2018Ειδήσεις

«Mη λειτουργικό» χαρακτήρισε τον κανονισμό του Δουβλίνου για το μεταναστευτικό η Γερμανίδα καγκελάριος Aνγκελα Μέρκελ κατά τη διήμερη επίσκεψή της στην Ισπανία...

...στη διάρκεια της οποίας συμφώνησε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων. Στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή της για κοινές ευρωπαϊκές λύσεις στο μεταναστευτικό, η Μέρκελ δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να βρεθεί ένα δίκαιο σύστημα κατανομής των προσφύγων, να σταματήσουμε τους εμπόρους και τους λαθρεμπόρους και να συνάψουμε συμφωνίες επαναπατρισμού. Το ζήτημα της κατανομής των προσφύγων στην Ε.Ε. πρέπει να το λύσουμε στο πνεύμα της εταιρικής σχέσης» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη ευρωπαϊκή (οικονομική) βοήθεια στο Μαρόκο και σε άλλες χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των συνόρων τους και περιορισμός των αποπλεύσεων και να υπάρξει μια ειλικρινής συνεργασία με την Αφρική για τον επαναπατρισμό των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα