Με ψυχή πρωταθλήτριας η Ισπανία νίκησε 88-76 τη Γαλλία

Οι Ισπανοί επέστρεψαν στην κορυφή του Ευρωμπάσκετ, έχοντας φουλ αμερικανική (Λορέντζο Μπράουν) βοήθεια σε όλη τη διοργάνωση.

Από τον ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΝΑΡΔΟ

Η ομάδα του Σέρζιο Σκαριόλο πανηγυρίζει για το (4ο της) χρυσό μετάλλιο και την πρωτιά μετά το 88-76 επί της Γαλλίας (με το ασημένιο συμβιβάστηκαν οι «τρικολόρ») στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ για τους κυριαρχικούς Ισπανούς…

Oι πνευματικά και αγωνιστικά πιο έτοιμοι Ιβηρες προηγήθηκαν νωρίς με 20-9, δείχνοντας ιδιαίτερα αποφασιστικοί και σίγουροι στις επιλογές τους.

Η ισπανική άμυνα έπαιρνε άριστα, ενώ και στην επίθεση οι «φούριας ρόχας» έβρισκαν τους αυτοματισμούς τους.

Στην συνέχεια, διά χειρός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και με σερί τρίποντα οι Ισπανοί προσπέρασαν με 35-16, απέναντι σε μία αποσυντονισμένη Γαλλία.

Το ισπανικό ρεσιτάλ συνεχίστηκε, η διαφορά έφτασε το +20 προτού οι «τρικολόρ» αναθαρρήσουν (με Ερτέλ και Φουρνιέ), μειώνοντας με τη λήξη του ημιχρόνου και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Από το -21 με σερί 16-0 οι Γάλλοι απείλησαν ξανά (φτάνοντας έως το -3) και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε αυτό που όλοι περίμεναν: στο απόλυτο ντέρμπι.

Η ισπανική απάντηση δόθηκε άμεσα με σερί 9-0, το σκορ κατόπιν εκτοξεύτηκε στο 61-48 και ενώ στο γήπεδο εκείνοι που… περισσότερο ακούγονταν ήταν οι Ελληνες φίλαθλοι!

Κομβικός για τους Ισπανούς ήταν ο Χάιμε Φερνάντεθ, με τη Γαλλία να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ, σε μια μονομαχία για γερά νεύρα και τελική θριαμβεύτρια την Ισπανία που παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 23-14, 47-37, 66-57, 88-76.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Μπράουν 14, Φερνάντεθ 13 (3), Γ. Ερνανγκόμεθ 14, Λόπεζ, Πραντίγια, Μπριθουέλα 3 (1), Ντίας 8 (2), Ρούντι 7 (2), Γκαρούμπα 2, Χ. Ερνανγκόμεθ 27 (7).

ΓΑΛΛΙΑ (Βενσάν Κολέ): Αλμπισί 1, Φουρνιέ 23 (4), Γκομπέρ 6, Ταρπεΐ 4, Γιαμπουσέλε 13,
Φαλ, Ερτέλ 16 (2), Καμπαρό, Οκόμπο 9 (3), Πουαριέ 4.

•ΝΒΑ: Ο διεθνής σέντερ Κώστας Αντετοκούνμπο ενσωματώνεται στην προετοιμασία των Μπουλς και είναι κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ταύρους»!

Keywords
Τυχαία Θέματα