Μαθήματα αυστηρότητας (!) προς την τρόικα

Μαθήματα αυστηρότητας (!) προς την τρόικα07.01.2019Παρασκήνιο

Στενοχωριέται ο απίθανος Μάνος, που οι δανειστές δεν εποπτεύουν... σωστά

Τροϊκανότερος των τροϊκανών. Ποιος; Μα, ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, από τους βασικούς εκπροσώπους του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, που σε ακόμα ένα «ρεσιτάλ» απέναντι στην κοινωνία καλεί τους θεσμούς να επιδείξουν... αυστηρότητα. Με ανάρτησή του στο

facebook ο κ. Μάνος λέει ότι οι Ευρωπαίοι έχουν πάψει να πολυενδιαφέρονται για την Ελλάδα και ότι «όσοι έρχονται εδώ να “εποπτεύσουν” παραγνωρίστηκαν με τους εποπτευόμενους».

Εκφράζοντας την ελπίδα την ανάρτησή του να διαβάζουν εργαζόμενοι σε ευρωπαϊκές πρεσβείες «επειδή η σημερινή απευθύνεται κυρίως σε αυτούς», τόνισε ότι ως Eλληνας «που θέλει το συμφέρον της Ελλάδας απαιτώ από τους επόπτες πλήρη, λεπτομερή και αντικειμενική περιγραφή της κατάστασής μας. Και ας πατήσουν κάλους. Ελληνικούς και ευρωπαϊκούς. Ως Eλληνας θέλω την πλήρη αλήθεια και μόνο αυτή». Αναφερόμενος στην έκθεση ενισχυμένης εποπτείας των επόμενων ημερών, σημείωσε ότι «αν δεν ικανοποιεί τα πιο πάνω κριτήρια, θα προτείνω να αντικατασταθούν όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα ως μέλη της τρόικας με άλλους. Να μην ξαναπατήσουν εδώ. Δεν θα χαίρουν εμπιστοσύνης» τόνισε ο απίστευτος πρώην υπουργός.

Σε άλλη ανάρτησή του, εξάλλου, ο κ. Μάνος αναφέρει ότι «και στις δύο περιπτώσεις, Folli Follie και χρεοκοπία ελληνικού κράτους, οι θεσμοί που όφειλαν να ενημερώσουν με ακρίβεια για την πραγματικότητα δεν λειτούργησαν» και σημειώνει ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2009 ως «αποτέλεσμα αλόγιστων κρατικών δαπανών». Οπως λέει, «προειδοποίηση δεν είχαμε επειδή η Στατιστική Υπηρεσία δεν μας πληροφορούσε».

Η τρόικα, υποστηρίζει ο κ. Μάνος, «θα έλθει στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες για την αποκαλούμενη ενισχυμένη εποπτεία. Απαίτησή μου είναι να μάθουμε με κάθε λεπτομέρεια την αλήθεια σε ό,τι αφορά την οικονομία. Ωραιοποιήσεις και παραλείψεις, όπως έγιναν από τους ελεγκτές της Folli Follie, θα πληρωθούν αργότερα από όλους μας (στους οποίους περιλαμβάνονται και οι διαμαρτυρόμενοι ανόητοι Συριζαίοι). Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την τρόικα. Σε αυτή μάς έχει δέσει για μερικά χρόνια η κυβέρνηση. Μπορούμε, όμως, να απαλλαγούμε από τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έρχονται στην Ελλάδα να κάνουν έλεγχο και περιορίζονται σε όμορφα... πασαλείμματα» αναφέρει, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα