Μ. Τσαμάν: Κυρώσεις και στην Τουρκία για την Κύπρο

Ο κυνηγημένος από τον Ερντογάν καθηγητής ζητά ό,τι δεν τολμούν να ψελλίσουν οι πολιτικοί μας για την εισβολή του 1974

Aυτό που φοβούνται να κάνουν οι Ελληνες πολιτικοί, να παραλληλίσουν δηλαδή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, έκανε ένας Τούρκος. Ο λόγος για τον αυτοεξόριστο στον Καναδά καθηγητή πανεπιστημίου Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, ο οποίος σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο τόνισε πως «η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο

το 1974 και με τη χρήση βίας διέσπασε την κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα, και έκτοτε έχει καταλάβει το βόρειο μισθωτής με συνεχή στρατιωτική παρουσία», ζητώντας από το ΝΑΤΟ και τη διεθνή κοινότητα να εφαρμόσουν «τα ίδια κριτήρια στην Τουρκία με αυτά που εφαρμόζετε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

«Και οι δύο εισβολές αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου. Και οι δύο οι εισβολείς χρησιμοποίησαν τους εθνικά αδερφούς τους ως δικαιολογία και δικαίωση για τη δική τους επιθετικότητα» έγραψε ο Τούρκος πρώην καθηγητής στις τουρκικές ακαδημίες πολέμου του τουρκικού υπουργείου Αμυνας.

Ο κυνηγημένος από τον Ερντογάν καθηγητής, που διέφυγε στον Καναδά, συμπλήρωσε μάλιστα: «Η Τουρκία είναι ένα μέλος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό και να εξαναγκάσει την Αγκυρα να τερματίσει την παράνομη κατοχή της. Το NATO πρέπει, επίσης, να ασκήσει πίεση προς την Τουρκία για να σταματήσει τις πολιτικές αφομοίωσης προς τους Kούρδους, οι οποίες βασίζονται στην υπεράνω τουρκική ταυτότητα. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιστρέψει στο κράτος δικαίου και στη συνταγματική φιλελεύθερη δημοκρατία. Εφαρμόστε, λοιπόν, τα ίδια κριτήρια στην Τουρκία με αυτά που εφαρμόζεται για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Πρόκειται για μια σειρά επιχειρημάτων τα οποία ο οποιοσδήποτε είχε ως κύριο σκοπό την απελευθέρωση της Κύπρου και την ανατροπή των «κεκτημένων» της Τουρκίας στη Μεγαλόνησο θα χρησιμοποιούσε σε όλη τα διεθνή φόρα. Κάτι που όμως δεν συμβαίνει ούτε από την Ελλάδα αλλά ούτε και από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα