Λούνα παρκ θανάτου, χωρίς άδεια!

Λούνα παρκ θανάτου, χωρίς άδεια!14.12.2017Ρεπορτάζ

Εκτροχιάστηκε βαγόνι από τρενάκι, τραυματίζοντας σοβαρά μητέρα και τρία παιδιά στον δ. Αιγιαλείας

Η ανευθυνότητα του Δήμου Αιγιαλείας, που ενώ θα έπρεπε να ξηλώσει εξαρχής το παράνομο λούνα παρκ στο κέντρο της πόλης, τελικά δεν έκανε τίποτα, παραλίγο να οδηγήσει σε τραγωδία, παρόμοια με εκείνη που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2014 στο Ελληνικό, με θύμα ένα 13χρονο αγόρι.

Το βράδυ της Τρίτης τα γέλια «πάγωσαν» στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όταν η βόλτα με το εναέριο τρενάκι, ένα από τα παιχνίδια του λούνα

παρκ που δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, μετατράπηκε σε εφιάλτη για μια οικογένεια! Η 39χρονη μητέρα, οι δύο γιοι της, 12 και 5 ετών, και η τετράχρονη κόρη της βρίσκονταν στο τελευταίο βαγόνι, το οποίο γλιστρούσε στην κατηφόρα με μεγάλη ταχύτητα.

Ξαφνικά οι τροχοί του βαγονιού βγήκαν από τις ράγες, οι τέσσερις επιβαίνοντες εκσφενδονίστηκαν στον αέρα και κατέληξαν με ορμή στο τσιμέντο. Την τρελή πορεία του βαγονιού παρακολουθούσε σαστισμένος ο πατέρας.

«Είδα τα παιδιά μου να πετάγονται στον αέρα σαν... τσόφλια και τη γυναίκα μου να είναι εγκλωβισμένη στις σιδεριές κάτω από τις ράγες. Νόμιζα πως ήταν νεκρή, αλλά είχε λιποθυμήσει» είπε ο Δημήτρης Δημητριάδης, ο οποίος είναι αποφασισμένος να κινηθεί νομικά. Στο σημείο προκλήθηκε χάος, με τον κόσμο που βρισκόταν στην πλατεία να φωνάζει «βοήθεια» και να τρέχει προς τη μητέρα και τα τρία παιδιά της. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και διασώστες του ΕΚΑΒ, ασθενοφόρα του οποίου μετέφεραν τη μητέρα στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας με μετατόπιση τριών σπονδύλων, ενώ τα παιδιά της διακομίστηκαν -για προληπτικούς λόγους- στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Ευτυχώς, όλοι είναι καλά στην υγεία τους και δεν κινδυνεύουν. Μετά το συμβάν η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, συγκεκριμένα του 38χρονου χειριστή του τρένου και του 34χρονου ιδιοκτήτη του παιχνιδιού, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος. Μάλιστα, για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Αιγιαλείας κάνοντας λόγο για αυθαίρετη και παράνομη εγκατάσταση του λούνα παρκ. Παρ' όλα αυτά, οι ευθύνες του είναι βαρύτατες, καθώς δεν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στο γιατί τελικά και πώς λειτούργησε το λούνα παρκ.

«Η κατασκευή του τρένου γινόταν δέκα μέρες. Ο δήμος, λοιπόν, δεν έχει καμία δικαιολογία να λέει ότι δεν γνώριζε, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Είναι ντροπή να λέει ο δήμος ότι δεν είχε άδεια ο επιχειρηματίας. Υπήρχαν 2.000 άνθρωποι εκεί» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Μαρία Ιατροπούλου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι εκτός από τον επιχειρηματία του λούνα παρκ, η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά και εναντίον της δημοτικής Αρχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα