Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον «δημοκρατίας»

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την έπαυλη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο που τη νοικιάζει μέσω Airbnb αντιμετωπίστηκε με τον… παραδοσιακό πλέον τρόπο χειρισμού της δημοσιογραφίας από το καθεστώς: Πρώτα δημοσιεύτηκε από το κόμμα της Ν.Δ. μια ανακοίνωση με αστεία επιχειρήματα, του τύπου «το σπίτι δεν ανήκει στον πρωθυπουργό, αλλά στη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι». Φτάνουν στο σημείο με κωμική αμηχανία να διατυπώνουν κάτι τέτοιο ως δημόσια τοποθέτηση, υποκρινόμενοι ότι δεν γνωρίζουν πως οι πολιτικοί έχουν κοινά

περιουσιακά στοιχεία με τις συζύγους τους και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» αφορούν και τους δύο.

Ωστόσο, το σημαντικό στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι το σημείο όπου αναφέρεται ότι «το σπίτι» (μια επιβλητική έπαυλη) «δεν ανήκει στον πρωθυπουργό, αλλά στη σύζυγό του», αλλά η στοχοποίηση των δημοσιογράφων που τολμούν να βγάζουν άπλυτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη φόρα.

Στην ανακοίνωση διαβάζουμε ότι «η δήθεν αποκάλυψη δεν προέκυψε από τον μετρ του είδους κ. Βαξεβάνη, αλλά από τον εκκολαπτόμενο στενό συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φιλιππάκη και την εφημερίδα “δημοκρατία”».

Ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης και η εφημερίδα «δημοκρατία» στοχοποιούνται ξανά με καθαρά μαφιόζικο τρόπο από το καθεστώς Μητσοτάκη. Μάλιστα, η τήρηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και το καθήκον της αποκαλύψεως λεπτομερειών που… ξεβολεύουν την εξουσία αντιμετωπίζεται ως… κομματικού τύπου εξυπηρέτηση στον ΣΥΡΙΖΑ! Οι άνθρωποι, που έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο γελοιότητας μαζί και αχρειότητας και συγκυβερνούν με τα περιτρίμματα της οκταετίας Σημίτη, πιστώνουν τη «δημοκρατία» στον ΣΥΡΙΖΑ, λες και δεν διαβάζουν σε καθημερινή βάση την αρθρογραφία της εφημερίδας μας και δεν είδαν το σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο, όπου το κύριο θέμα ήταν «Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στον φράχτη. Σκορποχώρι θυμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στον δρόμο προς τις εκλογές».

Οι στοχοποιήσεις εκδοτών και δημοσιογράφων, οι δίκες προθέσεων από την πλευρά του συστήματος Μητσοτάκη καθώς και η προσπάθεια χαρακτηρισμού της «δημοκρατίας» ως… συριζαίικης εφημερίδας είναι τμήματα της αγωνιώδους προσπάθειας του πρωθυπουργού να κρύψει τα ανομήματά του πίσω από θόρυβο και κάτω από τη λάσπη που εκτοξεύει.

Σύντομα θα διαπιστώσει πόσο σφάλλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα