Κομματικό σύστημα για… κοράκια και funds!

Η «δημοκρατία» σε πρωτοσέλιδο άρθρο της αποκάλυψε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος εκπροσώπησε τον Νοέμβριο του 2021 fund εις βάρος Ελληνα πολίτη.

Η εφημερίδα μας στο σχετικό άρθρο της επισήμαινε ότι το συγκεκριμένο δάνειο ήταν στεγαστικό «και μάλιστα είχε ληφθεί με ελβετικό φράγκο. Το τελευταίο στοιχείο είναι αυτό που κάνει την υπόθεση ακόμα πιο εξοργιστική, καθώς

είναι γνωστό πως οι οφειλέτες με ελβετικό φράγκο ανεβαίνουν τον δικό τους γολγοθά, ρίχνοντας τα χρήματά τους σε μια μαύρη τρύπα, καθώς το ποσό του δανείου τους 20 χρόνια μετά παραμένει το ίδιο».

Ο κ. Μάντζος προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε αυτή η αποκάλυψη στο κοινό, λέγοντας ότι πρόκειται «για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από το 2019 κυρίως εγώ σταμάτησα την ενεργό δικηγορία. Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου».

Η υπόθεση του κ. Μάντζου μπορεί μεν να μην είναι απολύτως όμοια με εκείνες των βουλευτών της Ν.Δ. Πάτση και Καππάτου, οι οποίοι είτε αγόραζαν «κόκκινα» δάνεια είτε έβαζαν την υπογραφή τους σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όμως αναπόφευκτα δημιουργεί συνειρμούς με αυτές και θυμίζει σε όλους τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο νόμιμο, στο ηθικό και το πολιτικά δέον.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με κατοίκους της Κομοτηνής, μίλησε για το ζήτημα των στεγαστικών δανείων των παλιννοστούντων Ποντίων και είπε ότι τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα περάσουν στα λεγόμενα «κοράκια».

Στην ερώτηση, εφόσον τα δάνεια των παλιννοστούντων Ποντίων πωλούνται πάμφθηνα στα funds, γιατί δεν μπορούν να πουληθούν στους δανειολήπτες το ίδιο φθηνά και να γίνει «κούρεμα», ο κ. Σταϊκούρας έδωσε μια ωμή και κοινωνικά ανάλγητη απάντηση: «Αν γίνει αυτό, τότε θα σταματήσουν και οι άλλοι να πληρώνουν».

Δηλαδή, οι ελληνικές περιουσίες δίδονται στους ξένους για… παραδειγματισμό. Στην πατρίδα μας το πολιτικό σύστημα λειτουργεί για τα «κοράκια» και τα funds.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομματικό,kommatiko