«Κληρώνουν» οι 7.180 δικαιούχοι απασχόλησης με 8μηνες συμβάσεις

«Κληρώνουν» οι 7.180 δικαιούχοι απασχόλησης με 8μηνες συμβάσεις30.01.2018Οικονομία

Σήμερα ή το αργότερο αύριο «κληρώνει» για τους δικαιούχους της β' φάσης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων του προγράμματος από τον ΟΑΕΔ αφορά 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης με συμβάσεις οκτώ μηνών, σε 34 δήμους όλης της χώρας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πρέπει να είναι υποχρεωτικά άνω των 18 ετών και να έχουν εγγραφεί στο μητρώο ανέργων του οργανισμού. Επίσης,

προτεραιότητα έχει δοθεί σε όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή βρίσκονται χωρίς δουλειά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.

Στο πλαίσιο της μοριοδότησης βάσει της οποίας γίνεται η τελική επιλογή προβάδισμα είχαν και όσοι βρίσκονται με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%, μέλη μονογονεικών οικογενειών με ανεργία, αλλά και εκείνοι οι άνεργοι που έχουν οικογένεια με ανήλικα τέκνα.
Η δράση της κατάρτισης θα ξεκινήσει μετά τον δεύτερο μήνα και θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher) στο σύνολο των ωφελουμένων. Οι ωφελούμενοι που θα συμμετάσχουν στη δράση της κατάρτισης θα απασχολούνται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και θα καταρτίζονται μία ημέρα, την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε εβδομάδας.

Οι ωφελούμενοι άνω των 25 ετών θα λάβουν 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 495,25 ευρώ τον μήνα, ενώ όσοι είναι έως 25 ετών θα λάβουν 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 431,75 ευρώ τον μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα