Κι άλλες συγχωνεύσεις ανοίγει το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Κι άλλες συγχωνεύσεις ανοίγει το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής18.12.2017Ρεπορτάζ

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται σήμερα το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με τον τρόπο αυτόν ανοίγει ο δρόμος για το σχέδιο συγχωνεύσεων και μετασχηματισμού ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι το νομοσχέδιο που θα προκύψει από τη δημόσια διαβούλευση να ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο του 2018, ώστε τα τμήματα του νέου πανεπιστημίου να ενταχθούν στο μηχανογραφικό για τις

επικείμενες πανελλαδικές και το πανεπιστήμιο να υποδεχθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 τους πρώτους φοιτητές. Στο νομοσχέδιο θα ενταχθούν και τα διετή προγράμματα για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ., που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Ο Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε επιπλέον «προίκα» 1.500.000 ευρώ στο νέο πανεπιστήμιο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα σε ένα μίνι σχέδιο συγχωνεύσεων και σειρά παίρνουν η συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Πάντως ο υπουργός Παιδείας καθησύχασε τις πρυτανικές Αρχές, που δυσανασχετούν με το σχέδιο συγχωνεύσεων, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν πανεπιστήμια όλα τα ΤΕΙ.

Επεισόδια

Στο μεταξύ, επιπρόσθετη χρηματοδότηση 7.000.000 ευρώ φέτος και 34.000.000 το 2018 ήταν το «χριστουγεννιάτικο δώρο» του Κώστα Γαβρόγλου στους πρυτάνεις. Η Σύνοδος των Πρυτάνεων απέσπασε επίσης τη διαβεβαίωση επαναπροκήρυξης θέσεων αποχωρησάντων καθηγητών. Επίσης, ο Κώστας Γαβρόγλου διαβεβαίωσε τους πρυτάνεις για την εξασφάλιση επιπλέον 20.000.000 ευρώ προς το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης, ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες σίτισης και καθαριότητας και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των φοιτητικών εστιών.

Η 86η Σύνοδος των Πρυτάνεων στιγματίστηκε από βίαια επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και στην Αστυνομία. Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διασπάσουν φοιτητική διαδήλωση μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα