Καβάλα: Κλίμα συγκίνησης στην ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη

Καβάλα: Κλίμα συγκίνησης στην ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη20.11.2017Πρόσωπα

Ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου από τον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου έστειλε μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης

Τον νέο μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο υποδέχθηκαν το Σάββατο, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, η Καβάλα και οι όμοροι δήμοι του Νέστου και της Θάσου, μετά την εκλογή του

από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Λίγο αργότερα έγινε η ενθρόνισή του στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, όπου εψάλη πανηγυρική δοξολογία.


Οι τοπικές Αρχές αλλά και πλήθος κόσμου είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας για να υποδεχθούν τον νέο ποιμενάρχη τους, που διαδέχεται τον μακαριστό μητροπολίτη Προκόπιο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι.

Η υποδοχή

Η επίσημη υποδοχή του νέου μητροπολίτη, που κατάγεται από την Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου, έγινε από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία πολλών μητροπολιτών από τη βόρεια Ελλάδα και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριάρχη, του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

«Τους σταυρούς που προστέθηκαν στους ώμους σας την ημέρα της εκλογής σας είμαστε βέβαιοι ότι με τη χάρη του Θεού, η οποία σας οδήγησε ουσιαστικά στην πόλη του Αποστόλου των Εθνών και της Αγάπης Παύλου, όχι μόνο θα τους άρετε με δύναμη και κουράγιο, αλλά και ότι θα αποτελέσετε παράδειγμα για ολόκληρο το ποίμνιό σας...» ανέφερε η δήμαρχος. Εκ μέρους δε των πολιτών της Καβάλας τού πρόσφερε έναν σταυρό ευλογίας, για να ευλογεί και να αγιάζει το ποίμνιό του. Από την πλευρά του ο νέος μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τη δήμαρχο Καβάλας και το δημοτικό συμβούλιο για τη ζεστή και όμορφη υποδοχή που του επεφύλαξαν και τόνισε ότι όλοι μαζί, λαός, Αρχές και Εκκλησία, θα εργαστούν με ζήλο με στόχο να υπηρετήσουν το καλό της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να είναι πάντα γεροί και δυνατοί και τόνισε ότι με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες.

Στον Αγιο Φώτιο η τίμια κάρα του αγ. Ραφαήλ

Στη Θεσσαλονίκη και στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου στην παραλία της πόλης έφτασε το Σάββατο η τίμια κάρα του αγίου Ραφαήλ από τη Μυτιλήνη, στην οποία ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος επιφύλαξε λαμπρή υποδοχή. Απευθυνόμενος στους πιστούς ο μητροπολίτης Ανθιμος τους κάλεσε να προσευχηθούν στον άγιο για τις δυσκολίες που έχει ο καθένας, ενώ ευχήθηκε υγεία, αισιοδοξία, υπομονή και αγάπη. Ακολούθησε δοξολογία και στη συνέχεια τελέστηκε ο εσπερινός. Χθες τελέστηκαν όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία.
Η τίμια κάρα θα παραμείνει στον Ναό του Αγίου Φωτίου έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ενώ και τις καθημερινές θα τελούνται ιερές ακολουθίες. Στο πλαίσιο αυτό ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 6.30 το πρωί ως τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα