Καθηγητής του Τσίπρα κατά των πλειστηριασμών

Καθηγητής του Τσίπρα κατά των πλειστηριασμών22.03.2018Ρεπορτάζ

Δυναμικό «παρών» στη χθεσινή συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών, σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι, έδωσε και ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του Αλέξη Τσίπρα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο κ. Πρωτονοτάριος πήρε στα χέρια το μικρόφωνο της ντουντούκας και εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού.



«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη διπλωματική του εργασία υπό την καθοδήγησή μου πριν από μερικά χρόνια. Τότε βέβαια άλλα μας έλεγε. Ηταν ένα νέο παιδί, που αγωνιζόταν για τα συμφέροντα του λαού. Ομως σήμερα κατάντησε να ασκεί βία, να στέλνει τα ΜΑΤ και να κάνει πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας» είπε με ζωηρή φωνή ο καθηγητής.

Και πρόσθεσε: «Του λέω, λοιπόν: “Αλέξη, σταμάτα όλα αυτά, άλλα μας έλεγες, φτάνει πια η βία, στοπ στους πλειστηριασμούς, έλα ξανά με την πλευρά του λαού”». Ο Γιάννης Πρωτονοτάριος είναι καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τραυματισμοί

Από επεισόδια σημαδεύτηκαν ακόμη μία Τετάρτη οι διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και της Λαϊκής Ενότητας συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.



Ολα άρχισαν όταν αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων θέλησε να ανέβει στο συμβολαιογραφείο και οι άνδρες των ΜΑΤ τούς απέτρεψαν. Τότε οι διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών πετώντας αβγά και καφέδες. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκε στο μάτι δημοσιογράφος του Σκάι.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στη Λαϊκή Ενότητα και στους συμβολαιογράφους στο ζήτημα εάν τα ακίνητα που πλειστηριάζονται αφορούν «λαϊκές κατοικίες». Μάλιστα, η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της επιτέθηκε στον πρόεδρο του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών Γιώργο Ρούσκα, αποκαλώντας τον «εντολοδόχο των τραπεζών».

Keywords
Τυχαία Θέματα