Κατάχρηση εξουσίας με έξοδα του λαού

Θεωρούν την Ελλάδα ιδιοκτησία τους. Επίσης, αντιμετωπίζουν τους φτωχοποιημένους πολίτες ως δουλοπάροικους, που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν αβάσταχτους φόρους ώστε να εξασφαλίζουν τη δική τους καλοπέραση. Και όταν κάποτε τους ζητείται λογαριασμός, ενοχλούνται και ζητούν εκείνοι τα… ρέστα από όσους τολμούν να υποβάλλουν ανεπιθύμητες ερωτήσεις.

Ο λόγος γίνεται για τους νυν και πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς, και η αφορμή δόθηκε από τον

κυβερνητικό εκπρόσωπο Ακη Σκέρτσο, ο οποίος στις ερωτήσεις για τις προεκλογικές περιοδείες που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός, απάντησε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας και μέχρι και την επομένη της 21ης Μαΐου μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων της χώρας».

Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Σκέρτσο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν πρωθυπουργός, αλλά όχι ιδιοκτήτης της χώρας, και δεν νομιμοποιείται να επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό με τα έξοδα της προσωπικής του προεκλογικής εκστρατείας. Η αντίληψη που εκφράζουν ο κ. Σκέρτσος και όλοι όσοι σκέφτονται όπως εκείνος είναι ακριβώς εκείνη που οδήγησε το κράτος στη χρεοκοπία, αφού το αντιμετωπίζει ως… λάφυρο όποιου επικρατεί στις εκλογές.

Την πρακτική αυτή ακολουθούσαν και οι προκάτοχοι του κ. Μητσοτάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «δημοκρατία», την παραμονή των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, είχε ως βασικό πρωτοσέλιδο θέμα της τη λίστα των ταξιδιών του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και τίτλο «Πέταξε στον αέρα το ηθικό πλεονέκτημα. Ο Τσίπρας μετέτρεψε σε ιπτάμενο ταξί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος (που θα πούλαγε)».

Τα ίδια κάνουν και οι υπουργοί: Καμουφλάρουν την προσωπική προεκλογική εκστρατεία τους με εκδηλώσεις του τύπου «παρουσίαση έργου» του υπουργείου και ο λαός μας πληρώνει, όπως πάντα, τον λογαριασμό.

Αυτή η κάκιστη συνήθεια πρέπει να κοπεί με πολιτική πρωτοβουλία, παρέμβαση της Δικαιοσύνης και οποιονδήποτε άλλον τρόπο προσφέρει η νομοθεσία μας.

Οποιος θέλει να κάνει προεκλογική καμπάνια να πληρώνει, να μη φορτώνει τα έξοδα στους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατάχρηση,katachrisi