«Καμπάνες» στην ΕΛ.ΑΣ. για το σόου του Ρουβίκωνα

«Καμπάνες» στην ΕΛ.ΑΣ. για το σόου του Ρουβίκωνα19.09.2018Ρεπορτάζ

Δυσμενείς μεταθέσεις (ενώ είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ) για τον διοικητή του Α.Τ. Ψυχικού και τον φρουρό της πρεσβείας του Ιράν

Aλυσιδωτές αντιδράσεις αλλά και την έντονη ενόχληση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε η δημοσιοποίηση από τον Ρουβίκωνα του βίντεο από τη στιγμή του «ντου» στην ιρανική πρεσβεία, στο οποίο φαίνεται ο ειδικός φρουρός να παρακολουθεί... αμέτοχος την επίθεση των μελών της αναρχικής ομάδας εναντίον του κτιρίου.

Οι πρώτες «καμπάνες» από την ΕΛ.ΑΣ. -τη στιγμή που είναι σε

εξέλιξη και Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα- ήρθαν με τη μορφή μεταθέσεων και αφορούν τον φρουρό της πρεσβείας του Ιράν αλλά και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής, στην αρμοδιότητα του οποίου ήταν και η φύλαξη του συγκεκριμένου κτιρίου, μετατέθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών, ενώ δυσμενής ήταν η μετάθεση του φρουρού της πρεσβείας, καθώς επέστρεψε στις περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα με δηλώσεις παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί από την αρχή η φύλαξη.

«Αξιολόγηση»

«Προφανώς αξιολογώντας το περιστατικό θα δούμε, θα αξιολογήσουμε τα πραγματικά περιστατικά και νομίζω ότι είναι διαδικασίες οι οποίες κινούνται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις» τόνισε η κυρία Παπακώστα στο Star και πρόσθεσε ότι «ζημιώνεται, ως μη όφειλε, πολύ η εικόνα της χώρας από κάποιους οι οποίοι βλέπω ότι έχουν υιοθετήσει παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορές». Στο μεταξύ, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε χθες με ανακοίνωσή του συνδικαλιστή, αντιπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο οποίος δήλωσε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολές να μην αντιδρούν σε περίπτωση επιθέσεων και απλώς να ειδοποιούν το κέντρο της Αμεσης Δράσης.

«Οι ενέργειες των αστυνομικών στις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται στα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια ανταπόκρισης» αναφέρει το Αρχηγείο στην ανακοίνωσή του. Πάντως, τα μέλη του Ρουβίκωνα συνεχίζουν να προκαλούν την Ελληνική Αστυνομία. Χθες, ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας έγραψε στο facebook: «Και 24ωρη να γίνει η παρακολούθηση σε κάποιους από εμάς δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Μπορούμε να ξεφύγουμε ή, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, κάποιος άλλος να πάρει τη θέση μας για να καλυφθεί το κενό».

Επερώτηση Ν.Δ. στη Βουλή για την εγκληματικότητα

Τον κίνδυνο να διολισθήσει η χώρα σε συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα που θα αποκαθιστούν τον νόμο και την τάξη, επισείουν 30 βουλευτές της Ν.Δ. Με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τη νέα υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζουν στην κυβέρνηση πρωτοφανή αδυναμία να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα εγκληματικότητας και ανομίας, που, όπως τονίζουν, παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση το τελευταίο διάστημα. Ζητούν δε από την υπουργό να καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου, να επανασυστήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ και την ομάδα ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και να βάλει τέλος στη δράση του Ρουβίκωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα