Ιστιοπλοϊκά, ταχύπλοα και εξωλέμβιες μηχανές (από 100 ευρώ) βγάζει στο σφυρί ο ΟΔΔΗΧ

Ιστιοπλοϊκά, ταχύπλοα και εξωλέμβιες μηχανές (από 100 ευρώ) βγάζει στο σφυρί ο ΟΔΔΗΧ17.10.2019Ρεπορτάζ

Άλλος ένας πλειστηριασμός από τον ΟΔΔΗΧ (πρώην ΟΔΔΥ) πραγματοποιείται σήμερα στη Μαγουλέζα, ο οποίος...

... αφορά σκάφη αναψυχής από όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα με τηλεφωνική σύνδεση στα γραφεία διαφόρων τελωνείων και ΔΟΥ θα πραγματοποιηθεί πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την πώληση πλωτών επαρχίας.

Ανάμεσα στα σκάφη αναψυχής για τα οποία θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία, υπάρχουν ορισμένα ιστιοφόρα σε εξαιρετική κατάσταση, ταχύπλοα, αλλά και πολλές δεκάδες εξωλέμβιες μηχανές, με τιμή εκκίνησης τα 100 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν το σκάφος είναι μη κοινοτικό, δηλαδή δεν προέρχεται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τότε ο νέος ιδιοκτήτης θα πληρώσει ΦΠΑ και εισαγωγικό δασμό.

Μεταξύ των εξαιρετικών σκαφών που δημοπρατούνται μπορεί κάποιος να εντοπίσει μοναδικά μηχανοκίνητα ιστιοφόρα πολυεστερικά, τα οποία φτάνουν και σχεδόν τα 14 μέτρα και έχουν τιμή εκκίνησης τα 35.000 ευρώ.

Από τα πιο οικονομικά μοντέλα που κυκλοφορούν είναι ένα ταχύπλοο με μήκος 7,4 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα με εξωλέμβιο κινητήρα 115 ίππων και με τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ.

Οι αγοραστές οφείλουν να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι κατά την αποκομιδή και περαιτέρω διαχείριση των υλικών (ΠΛΩΤΑ) θα λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα προς ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του εδάφους και των επιφανειακών και υπογείων υδάτων όπως και του αέρα από διαφυγή τυχόν επικίνδυνων αερίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα