Ισχυρές επιδόσεις για τον Ομιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ισχυρές επιδόσεις για τον Ομιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ18.04.2019Οικονομία

Σταθεροποίηση στον τομέα των κατασκευών κατέγραψε ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ το 2018, με ισχυρές επιδόσεις σε παραχωρήσεις, περιβάλλον και αιολικά

«Η συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε εδώ και εννέα μήνες για την ανασύσταση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 1,86 δισ., έναντι 1,87 δισ. ευρώ το 2017, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,5%.

Οι τρεις βασικοί αναπτυξιακοί

κλάδοι συνέχισαν τις ισχυρές επιδόσεις, με τα αιολικά να εμφανίζουν αύξηση 21,2% στον κύκλο εργασιών, ακολουθούμενα από το περιβάλλον, με αύξηση 12,8% στον κύκλο εργασιών, και τις παραχωρήσεις, με αύξηση 7,9% στον κύκλο εργασιών, αντισταθμιζόμενα από μείωση 3,1% στον κύκλο εργασιών της κατασκευής. Ο κλάδος ανάπτυξης ακινήτων παρουσίασε έσοδα οριακά αυξημένα, κατά 0,5%, σε σύγκριση με το 2017. Επειτα από φόρους, ο όμιλος παρουσίασε ζημίες 95.600.000 ευρώ, έναντι ζημιών 9.600.000 ευρώ το 2017.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης, τα ζημιογόνα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, καθώς στο εννεάμηνο του έτους η νέα διοίκηση Καλλιτσάντση είχε συνειδητά επιλέξει να σχηματίσει μία σειρά από προβλέψεις με αρνητική επίδραση, στο πλαίσιο της πλήρους χαρτογράφησης των δραστηριοτήτων του ομίλου, της αναγνώρισης των ζημιογόνων έργων και της «κάθαρσης» του ισολογισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα