ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 17/05/2022

➤Η «δημοκρατία» έγραφε χθες ότι ο Αδωνις, τελικά, «δεν φαίνεται ότι κατάφερε να ταξιδέψει» μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, «ωστόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρήκε την ευκαιρία για ακόμα μία ωραία απόδραση. Επιβιβάστηκε σε ένα από τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη και αναχώρησε για μακρινό ταξίδι στο Βιετνάμ, όπου θα παραμείνει μαζί με τον σύντροφό της για επτά ημέρες».

➤Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος θα πληρώσει το κόστος

αυτού του ταξιδιού. Ο ελληνικός λαός ή η κυρία Σακελλαροπούλου και ο «σύντροφός της»; Αν πληρώσουν οι ίδιοι από την τσεπούλα τους, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ομως, αν το κόστος το καταβάλουν τα συνήθη υποζύγια (εμείς), υπάρχει θέμα, και μάλιστα μέγα.

➤Αν δεν απατώμεθα, ο κυριούλης που βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην κυρία Σακελλαροπούλου δεν έχει επίσημη σχέση μαζί της (γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης). Οπότε, πώς στην ευχή θεωρείται πως πρέπει να του πληρώνουμε μέσω της φορολογίας μας έστω και μισό ευρώ έξοδα;

➤Από πού κι ως πού θεωρούμεθα τόσο πλούσιοι ή αφελείς ώστε να καλύπτουμε τα έξοδα των «συντρόφων»; Αν υπάρχουν στοιχειώδες φιλότιμο αλλά και πραγματικό ενδιαφέρον για τα χρήματα των Ελλήνων, πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά και τα ΜΜΕ και τα κόμματα σχετικά με τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

➤Το γεγονός ότι η κυρία Σακελλαροπούλου διάκειται ευμενώς προς οποιονδήποτε δεν συνεπάγεται ότι εμείς πρέπει να του καλύπτουμε ταξίδια, διαμονή, διατροφή και άλλα έξοδα.

➤Επιπλέον, καλό είναι στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας να αναρτάται αναλυτικός κατάλογος με τις δαπάνες του… θεσμού. Αφού πληρώνουμε έχουμε δικαίωμα και να ενημερωνόμαστε, αλλά και να διατυπώνουμε τις ενστάσεις μας.

➤Η κυρία Σακελλαροπούλου μπορεί να συμπαθεί ή να αντιπαθεί όποιον και όποια επιθυμεί. Αρκεί να μην πληρώνουμε εμείς τα… συναισθήματά της.
π

Keywords
Τυχαία Θέματα