ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 12/04/2023

● Ο κόσμος του διαδικτύου θυμίζει κάπως τα παιδιά. Πείθεται μεν εύκολα από διάφορα… παραμύθια, αλλά, από την άλλη, ενίοτε συμπεριφέρεται με ευθύτητα και σκληρότητα που κόβουν την ανάσα.

● Ετσι είναι και τα παιδιά: αυθόρμητα, εύπιστα και σκληρά. Ο κόσμος του διαδικτύου, που ήδη επικράτησε, αφού διαδέχθηκε την προτεραία τηλεοπτική κατάσταση, δεν έχει ίχνος σεβασμού σε πρόσωπα, σύμβολα και καταστάσεις της αποκαλούμενης Μεταπολίτευσης.

● Η απόρριψη αυτής της περιόδου δεν είναι ήπια, αλλά ηχηρή, προκλητική. Η επίδειξη της αποδοκιμασίας των πολιτικο-μιντιακών συμβόλων των προηγούμενων

δεκαετιών φτάνει ακόμα και σε επίπεδα ανατριχιαστικά, όπως ο γέλως στο άγγελμα του θανάτου ενός εκδότη.

● Στις εικόνες βλέπετε την ανάρτηση της είδησης του θανάτου του πρώην εκδότη Γιώργου Μπόμπολα στο facebook από δύο γνωστές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, το news247.gr και το cnn.gr.

● Ενώ έχει περάσει μία ώρα από τη γνωστοποίηση του γεγονότος, στο μεν news247.gr η κυρίαρχη αντίδραση των αναγνωστών ήταν το εικονίδιο του γέλιου, στο δε cnn.gr το γέλιο ήταν η δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή!

● Η χρεοκοπία της χώρας, η υπαγωγή στο Μνημόνιο και η διάψευση των προσδοκιών των πολιτών από την «κυβέρνηση της Αριστεράς» γκρέμισαν ό,τι είχε απομείνει από τις ιδεολογικοπολιτικές κατασκευές των τελευταίων δεκαετιών.

π

Keywords
Τυχαία Θέματα