ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 06/09/2023

● Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέτυχε μια πρωτοφανή αριστεία στην καταστροφή. Η αποτέφρωση του νομού Εβρου είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Για τον αφανισμό οι Εβρίτες θα πάρουν κάνα χαρτζιλικάκι και λίγο αργότερα εισιτήριο άνευ επιστροφής για το εξωτερικό.

● Η ζωή στον νομό έπειτα από το πέρασμα του πυρός θα είναι στ’ αλήθεια ανυπόφορη.

● Χθες, η «Καθημερινή» έγραφε ότι κάηκε το 60% των ελαιόδεντρων του Εβρου, εκατοντάδες κυψέλες και χιλιάδες παραγωγικά ζώα, κυρίως αιγοπρόβατα και αγελάδες.

● Δεν έχει μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα, και νέα

ζωή που θα μπορεί να καλύψει τις άμεσες βιοποριστικές ανάγκες δεν γίνεται να υπάρξει.

● Η εξυπηρέτηση που έγινε στην Τουρκία είναι άνευ προηγουμένου. Αφενός σβήστηκε από τον χάρτη ένα ανεκτίμητης περιβαλλοντικής αξίας δάσος και οικοσύστημα, που αποτελούσε κάλυψη για τις στρατιωτικές δυνάμεις μας, αφετέρου ο νομός θα αδειάσει από κόσμο.

● Το έχουμε ξαναδεί αυτό το «έργο». Και το Μνημόνιο και η υπαγωγή μας στις -κατά Παπανδρέου- «δάνειες δυνάμεις» ήταν μια πυρκαγιά, αλλά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, που επίσης έκανε ένα μεγάλο… χατίρι στους Τούρκους.

● Η μνημονιακή φτώχεια και η ανεργία έδιωξαν από την Ελλάδα περίπου 1.000.000 Ελληνες, που ξενιτεύτηκαν για το μεροκάματο.

● Από αυτούς υπολογίζεται ότι οι άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας είναι περίπου μισό εκατομμύριο.

● Οι Τούρκοι, ακόμα και σε περίπτωση μακρόχρονου ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον της Ελλάδας, δεν θα μπορούσαν να θέσουν εκτός μάχης 500.000 στρατιώτες.

● Με τους λαοφιλείς και εκλεγμένους πολιτικούς μας, όμως, μια χαρά τα καταφέρνουν να σβήνουν την Ελλάδα από τον χάρτη – είτε επιδιώκουν κάτι τέτοιο είτε όχι. Κάθε φορά που ψηφίζουμε, η Τουρκία σημειώνει μια συντριπτική νίκη σε βάρος μας.

● Το αντίδωρο που λαμβάνουν οι κατεστραμμένοι Ελληνες για το ξεπάστρεμά τους είναι κάνα πεντακοσάρικο χαρτζιλίκι, κάνα market pass, Evros pass και άλλα… pass.

π

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 06092023,iremologio tetartis 06092023