ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 17/09/2020

➥ Σήμερα η στήλη θα παραδώσει εντελώς δωρεάν, σε 667 άτοκες δόσεις, ταχύρυθμα μαθήματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Αρχίζουμε!

➥ Στην ιστοσελίδα protothema.gr διαβάσαμε δημοσίευμα για το γερμανικό περιοδικό «Focus» που έκανε… παράπονα γιατί οι «Ελληνες προβάλλουν τον Μακρόν και όχι τη Μέρκελ».

➥ Εκεί, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν αποσπάσματα από το άρθρο του «Focus», που παραπονιόταν ότι «ο Γάλλος πρόεδρος είναι δημοφιλής στην Ελλάδα, επειδή υποστηρίζει

ανοιχτά την Αθήνα στο θέμα της ελληνοτουρκικής διαμάχης για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Αιγαίο. Η καγκελάριος Μέρκελ ανέλαβε τον ρόλο του μεσολαβητή στην ελληνοτουρκική κρίση. Για διπλωματικούς λόγους, είναι κατανοητό ότι είναι πιο ουδέτερη από τον Μακρόν».

➥ Προτού καν συμπληρωθεί 24ωρο από το παραπονιάρικο άρθρο του «Focus», το iefimerida.gr έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Δημοσίευσε άρθρο με τον κατατοπιστικό τίτλο «Καθοριστικός ο ρόλος Μέρκελ για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο – Μπαράζ επαφών με Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο».

➥ Στο κείμενο του iefimerida.gr διαβάσαμε τα εξής: «“Φορτσάρει’’ η Γερμανία και ειδικότερα η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με σκοπό την έναρξη διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και την αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, εν όψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου».

➥ Το άρθρο του iefimerida μεταμόρφωσε τη Μέρκελ από φιλότουρκη κουρούνα του χρέους σε περιστερά της ειρήνης! Γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι…
π

Keywords
Τυχαία Θέματα