ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 02/09/2021

➤ Τελικά, ποιοι πήγαν στην κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου; Πέρα από συγγενείς και εγγύτατους φίλους παρέστη «ένας ικανός αριθμός δεξιών απόστρατων αξιωματικών», όπως σχολίασε πεπειραμένος συνάδελφος δημοσιογράφος που πήγε στο ξόδι του Ακη.

➤ Ο Τσοχατζόπουλος κρίθηκε και καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη για όλα όσα γνωρίζουμε, αλλά στα στελέχη του υπουργείου και στους αξιωματικούς με τους οποίους συνεργάστηκε άφησε καλές

αναμνήσεις. Ετι, δε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι με τα δικά του εξοπλιστικά προγράμματα πορεύονται ακόμη οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.

➤ Φαντάσου τώρα να είσαι ο Αλκιβιάδης Στεφανής, στρατηγός ε.α., με λαμπρή σταδιοδρομία στον Ελληνικό Στρατό και πλήρη γνώση των δυνατοτήτων και των προβλημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, και να μαθαίνεις ότι αποπέμπεσαι για να πάρει τη θέση σου ο στρατηγός τσέπης Χαρδαλιάς, που αφήνει ως έργο στο πόστο του 1.500.000 στρέμματα δασών καμένα!

➤ Οσο και να μη σε ενδιαφέρουν τα πόστα, τα μεγαλεία, οι παράτες και η πολιτική εξουσία, θα είναι εντελώς παράδοξο να μη νιώθεις προσβεβλημένος.

➤ Με μία κίνησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι θεωρεί αποτυχημένους και τον Στεφανή αλλά και τον Χαρδαλιά. Αφενός τον Στεφανή τον αποπέμπει, αφετέρου τον Χαρδαλιά τον απομακρύνει από τη θέση του και του ρίχνει, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες για το καλοκαιρινό ολοκαύτωμα.

➤ Αν ο Χαρδαλιάς είχε θεωρηθεί ικανός στην Πολιτική Προστασία και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, δεν θα είχε αλλαχθεί. Ομως, ο Μητσοτάκης τού άλλαξε πόστο και δεν τον ξαπόστειλε (για την ώρα) από την κυβέρνηση μάλλον για να μη στείλει σε όλους το μήνυμα ότι και οι δύο επιλογές του για την ασφάλεια των πολιτών (Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς) ήταν για τα πανηγύρια.

➤ Λόγους για να πανηγυρίζουν έχουν και οι Τούρκοι. Οι… επιτυχίες Χαρδαλιά στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων έχουν ακουστεί και στην Αγκυρα.
π

Keywords
Τυχαία Θέματα