ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 11/01/2021

➥ Ουδέν καλόν αμιγές καλύτερου. Σύμπασα η Ελλάδα καταχάρηκε όταν είδε τον γερόλυκο πασοκτζή Πέτρο Κωστόπουλο με μικρούλα στο Ντουμπάι να διασκεδάζει στις γιορτές.

➥ Όμως, η χαρά έγινε -έστω για λίγους- διπλή όταν ο -κατά δήλωσίν του- «ξεβλαχευτής» των Ελλήνων έδωσε απαντήσεις στο μέγα αίνιγμα της ελληνικής παρακμής.

➥ Ο πρεσβύτης ερωτύλος Κωστόπουλος, οργισθείς, εκ της ζηλοφθόνου συμπεριφοράς και των κακεντρεχών σχολιαστών του ταξιδιού του στο Ντουμπάι μετά της νεαράς, ένιωσε την ανάγκη να βγει στην αντεπίθεση.

Η πλέον εύκολη επίθεση που έχει στο τσεπάκι του ο μαΐστορας του ελληνέζικου λαϊφσταϊλισμού είναι τα λόγια, κι ο Κωστόπουλος έγραψε κείμενο.

➥ Το κείμενό του ουδέναν αιφνιδίασε. Αν και γράφει τόσα χρόνια (κοντεύει μισός αιώνας που τον «λούζεται» η Ελλάς), ουδόλως έχει εξελιχθεί. Τα γραπτά του είναι σαν να ηχογραφεί τον εαυτό του να ομιλεί κι έπειτα να κάνει απομαγνητοφώνηση.

➥ Στον Κωστόπουλο η διαφορά γραπτού και προφορικού λόγου δεν υπάρχει. Ο,τι ακούς μπροστά από τα χαρτόκουτα που στήνουν οι παπατζήδες εγγύς του σταθμού ΗΣΑΠ στο Θησείο αυτά διαβάζεις και από τον χρεοκοπημένο εκδότη – κι η χρεοκοπία είναι το μόνο παράξενο πάνω του. Ανθρωποι με τέτοιου είδους ψυχικό κόσμο, κουλτούρα και στιλ ουδέποτε ξεμένουν από «φράγκα».

➥ Πάρτε μια γεύση γραπτής κωστοπούλειας, γνήσιας πασοκτζίδικης υποκουλτούρας: «και μεις σαν μαλάκες καθόμαστε και τους κοιτάμε. […] Οι μούτσοι που μας γλείφανε γίναν καπεταναίοι. […] Χλίδα και κοινωνική αναλγησία. Ξεφτίλα! Με τον κορονοϊό στη βαλίτσα θα γυρνάγαμε από κει. […] Και έβριζαν γιατί εμείς δήθεν φύγαμε παράνομα ως επώνυμοι. Ούτε οι οπαδοί του Τραμπ δεν είναι τόσο βλαχαδερά. […] Εδώ συγκρατώ πάλι τον εαυτό μου μην αρχίσω εγώ τα βαριά μπινελίκια. Ψύχραιμα το λέω. Αλλά enough is enough.

➥»Εδώ έχουμε ενσυναίσθηση, βεβαίως βεβαίως. Δεν πάμε Ντουμπάι, τους καταριόμαστε, τους ξεφτιλίζουμε και σαν απλοί άνθρωποι πάμε κατά χιλιάδες στις εκκλησίες και τα Θεοφάνια. Είδατε τις φωτογραφίες φαντάζομαι…»

➥ Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, που γράφει έτσι, σκέπτεται έτσι και μιλάει έτσι, ήταν εκδότης και είχε και επιτυχία μάλιστα. Ιδού μια εξήγηση της ελληνικής παρακμής.
π

Keywords
Τυχαία Θέματα