Ιδού τα κοινόχρηστα που δεν πληρώνει η Κεραμέως

Πανηγυρική δικαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για το χρέος της υπ. Παιδείας

Πλήρη δικαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για το χρέος κοινοχρήστων της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως στην πολυκατοικία της οδού Νικολάου Μάνου 18, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αποτελεί η επιτόπια έρευνα που κάναμε στην περιοχή.

Οι ένοικοι

της πολυκατοικίας είναι, μάλιστα, έξαλλοι με την καθυστέρηση στην καταβολή των κοινοχρήστων του διαμερίσματος, που περιήλθε στην κυριότητα της υπουργού και του αδερφού της μετά τον θάνατο του πατέρα τους, ο οποίος είχε την επικαρπία. Οπως μας είπαν χαρακτηριστικά, «Υπάρχουν ένοικοι που δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση και παρ’ όλ’ αυτά πληρώνουν κανονικά τα κοινόχρηστα, ενώ η υπουργός δεν έδωσε ούτε ευρώ».

Η δικηγόρος των ενοίκων κυρία Συμεώνα Σαφλούκα – Παπαδοπούλου, η οποία μίλησε στη «δημοκρατία», ήταν, μάλιστα, αποκαλυπτική: «Διάβασα το ρεπορτάζ στην εφημερίδα σας. Είναι απόλυτα σωστό και η οφειλή υπάρχει από την πλευρά της κυρίας υπουργού. Στα δύο δικαστήρια που έγιναν ουσιαστικά δεν μπορούν να θεωρηθούν τετελεσμένες οι αποφάσεις. Μπορούμε να κάνουμε έφεση, γιατί υπήρξε απόφαση με βάση ένα πολύ μικρό τυπικό θέμα, γιατί δεν είχα καταθέσει εγώ ένα χαρτί που ζητούσε το δικαστήριο για τις πληρωμές των υπόλοιπων ενοίκων, καθώς η πρώτη αγωγή κατατέθηκε κατά του πατέρα της κυρίας υπουργού, που ήταν ο επικαρπωτής του ακινήτου, ενώ η κυρία υπουργός και ο αδερφός της είχαν τότε την υψηλή κυριότητα».

Η κυρία Σαφλούκα – Παπαδοπούλου αποκάλυψε, επίσης, ότι «έχει γίνει νέο συμβούλιο των ενοίκων της πολυκατοικίας και αποφάσισαν να κατατεθεί νέα αγωγή, αυτή τη φορά κατά της κυρίας Κεραμέως και του αδερφού της, γιατί αυτά τα χρήματα για τα κοινόχρηστα εξακολουθούν να τα χρωστάνε, δεν πλήρωσαν τίποτα εδώ και χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια και έχουμε πλέον όλα τα στοιχεία για να τα διεκδικήσουμε δικαστικώς. Μέσα στον τρέχοντα μήνα θα κατατεθεί η αγωγή, με απόφαση των ενοίκων της πολυκατοικίας. Μου έχουν δώσει την εντολή».

Οι δηλώσεις αυτές εκθέτουν ακόμα περισσότερο την υπουργό, η οποία είναι προφανές ότι επί της ουσίας καλείται πλέον να απαντήσει και σε νέα ερωτήματα που αφορούν την υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα ο σάλος παίρνει και πολιτικές διαστάσεις.

Στην έρευνα στην πολυκατοικία της οδού Νικολάου Μάνου 18 εντοπίσαμε, μάλιστα, αναρτημένες στην είσοδο αυτής τις λίστες με την οικονομική υποχρέωση κάθε ενοίκου για τα κοινόχρηστα, από την εταιρία Οργάνωση, στις οποίες αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το διαμέρισμα της κυρίας Κεραμέως οφείλει στη λίστα του Σεπτεμβρίου 2022 το ποσόν των 3.675,75 ευρώ!

Άρα, από πού προκύπτει αυτό που αναφέρει η κυρία υπουργός ότι δεν χρωστάει χρήματα για τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας; Αποτελεί, αν μη τι άλλο, δυσφημιστικό για μια υπουργό της κυβέρνησης η οποία δηλώνει 1.500.000 ευρώ στο «πόθεν έσχες» της να αφήνει ένα τέτοιο ποσό οφειλής σε ακίνητο δικής της ιδιοκτησίας (50-50 με τον αδερφό της) και να «παραμιλάει» η γειτονιά. «Εμείς κορόιδα είμαστε που πληρώνουμε; Το ρεύμα και το νερό στο σπίτι λειτουργούν κανονικά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν διαμένει κάποιος στο διαμέρισμα. Δεν είμαστε φύλακες, αλλά η υποχρέωση πρέπει να πληρωθεί, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ούτε το ασανσέρ, που θέλει συντήρηση, ούτε τα καλοριφέρ, που είναι παλιά» λένε οι εκπρόσωποι της επιτροπής της πολυκατοικίας.

Προσθέτουν ακόμα: «Βάλαμε χρήματα από τα αποθεματικά του ταμείου μας για να πληρώσουμε το ασανσέρ, επειδή δεν πλήρωσε η κυρία υπουργός. Τι να κάναμε; Να μέναμε χωρίς ασανσέρ επειδή δεν πλήρωσε τις υποχρεώσεις της η κυρία Κεραμέως; Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης της οικοδομής πλέον»…

Στην ίδια πολυκατοικία διαμένει και ο πολύ γνωστός καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υφυπουργός Βασίλειος Σκουρής, ο οποίος είναι πλήρως ενημερωμένος για το θέμα, ενώ όλη τη διαδικασία κατάθεσης αγωγής κατά της κυρίας Κεραμέως και του αδερφού της ανέλαβε η δικηγόρος κυρία Σαφλούκα, η οποία μας ανέφερε: «Η κυρία Κεραμέως βάσει νόμου πρέπει να πληρώνει το ποσό των κοινοχρήστων, άσχετα εάν το σπίτι κατοικείται ή όχι, δεδομένου ότι δεν έχει αφαιρέσει τα σώματα του καλοριφέρ από το διαμέρισμα και ο νόμος είναι σαφής, πρέπει να εφαρμόζεται από όλους, ακόμα κι αν πρόκειται για υπουργό της κυβέρνησης».

Έχει κανένας αντίρρηση;

Keywords
Τυχαία Θέματα