Η πρόταση της Χρυσής Αυγής στον Κρανιδιώτη, το «όχι» του Φαήλου και το αδιέξοδο του Καμμένου

Η πρόταση της Χρυσής Αυγής στον Κρανιδιώτη, το «όχι» του Φαήλου και το αδιέξοδο του Καμμένου31.05.2019Παρασκήνιο

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Τσιτουρίδης, το σκέφτονται οι ΑΝ.ΕΛ. του Καμμένου! «Οχι» Κρανιδιώτη στη Χρυσή Αυγή για κοινή κάθοδο

Τα... κομμάτια

τους προσπαθούν να μαζέψουν τα μικρά κόμματα που απέτυχαν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και ψάχνονται να δουν πώς θα κινηθούν εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Μετά το Ποτάμι, που δεν κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές, το ίδιο θα πράξουν και οι Eλληνες Ριζοσπάστες του Σάββα Τσιτουρίδη.

Με δήλωσή του, ο πρώην υπουργός, που στις κάλπες για το Ευρωκοινοβούλιο έλαβε μόλις 9.240 ψήφους πανελληνίως, τόνισε ότι θα συνεχίσει την πολιτική δραστηριότητα, αλλά στις εκλογές δεν θα συμμετάσχει. Κάλεσε δε τους πολίτες να ψηφίσουν «αυτούς που θα μπορούσαν χωρίς δεσμεύσεις και ιδεοληψίες να επαναφέρουν τη χώρα μας στην κανονικότητα, μέσα σε μια Ευρώπη ασφάλειας και ευημερίας για όλους και σ' έναν ανοιχτό κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς».

Την ίδια ώρα έντονος προβληματισμός επικρατεί και στους Ανεξάρτητους Eλληνες, αφού ο Πάνος Καμμένος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην κατεβάσει το κόμμα του στις εκλογές του Ιουλίου.

Κρίσιμες αποφάσεις

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να λάβουν τις κρίσιμες αποφάσεις μετά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το ερώτημα είναι πώς θα τοποθετηθούν από εδώ και πέρα οι βουλευτές του κόμματος Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Κώστας Κατσίκης, Αριστείδης Φωκάς (προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων) και Κώστας Ζουράρις (είχε διαφωνήσει με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στήριξε στη συνέχεια την κυβέρνηση).

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, θέλοντας να ανεβάσει τα πεσμένα ποσοστά του κόμματός του, προσπαθεί να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που συγκέντρωσε 1,23% και στη Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, η οποία συγκέντρωσε 0,66%.

Δεν φαίνεται πάντως μέχρι τώρα να βρίσκει ανταπόκριση από κανένα κόμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Κρανιδιώτη, «με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πρόταση της Χρυσής Αυγής προς τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ για τη συγκρότηση εκλογικού συνασπισμού εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ ενημερώνει τους πολίτες πως πράγματι μας έγινε τέτοια πρόταση, την οποία αρνηθήκαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα