Η λαϊκή αγορά του μέλλοντος (!) άνοιξε στην οδό Καυταντζόγλου

Η λαϊκή αγορά του μέλλοντος (!) άνοιξε στην οδό Καυταντζόγλου04.06.2018Ρεπορτάζ

Κάθε Παρασκευή, παραγωγοί και έμποροι στήνουν τους πάγκους σε έναν καθαρό χώρο, που δεν έχει τους θορύβους των γεννητριών

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Τη δική της πρότυπη λαϊκή αγορά, που θα θυμίζει λαϊκές αγορές του εξωτερικού, με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων καταναλωτών και κυρίως νέων ανθρώπων, οι οποίοι σήμερα προτιμούν να ψωνίζουν ακόμα και τα φρούτα εποχής από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αποκτά η Θεσσαλονίκη. Η πρότυπη λαϊκή αγορά θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, από νωρίς το πρωί, στην οδό Καυταντζόγλου, πλησίον του πάρκου Πεδίον του Aρεως.

Σκοπός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη πρότυπη λαϊκή αγορά να λειτουργήσει σαν πυλώνας, ώστε σιγά σιγά να γίνει παράδειγμα για τις υπόλοιπες 92 λαϊκές του νομού Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα, σκοπός είναι η αναβάθμιση των λαϊκών αγορών της περιοχής. «Πρέπει να γίνει κτήμα όλων των εμπλεκομένων, παραγωγών και επαγγελματιών, ώστε να εξελίξουμε προς όφελός τους τον χώρο. Θα πρέπει οι ίδιοι να φροντίσουν να υπάρχουν τάξη και καθαριότητα» υποστηρίζει ο κ. Γιουτίκας.

Η πρότυπη αγορά της Καυταντζόγλου λειτούργησε για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή. Οι θέσεις των περίπου 120 επαγγελματιών και παραγωγών ήταν διαγραμμισμένες και οι πάγκοι ομοιόμορφοι με διαφορετικό χρωματισμό, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν εάν ψωνίζουν από παραγωγό ή όχι. Επίσης, μεταξύ των πάγκων τοποθετήθηκαν καφέ κάδοι για να πετιούνται μαζί -και όχι δεξιά και αριστερά, όπως συμβαίνει συνήθως- τα οργανικά βιοαπόβλητα. Στο κλείσιμο, υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν τις ειδικές συσκευασίες από φελιζόλ και τις πέταξαν σε ειδικά σημεία, ενώ στον χώρο τοποθετήθηκαν και χημικές τουαλέτες.

«Με τη συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι επαγγελματίες έχουν ρεύμα και δεν χρειάζονται γεννήτριες που κάνουν θόρυβο. Η πρότυπη αγορά μας είναι όμορφη και φιλική στο περιβάλλον» σχολίασε ο κ. Γιουτίκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα