Η επενδυτική βαθμίδα που δεν… τρώγεται

Η βελτίωση του επιπέδου ζωής και η αύξηση των εισοδημάτων των Ελλήνων είναι κάτι που βλέπουν μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το υπουργικό συμβούλιο και όλοι όσοι συνδέονται με το οικογενειοκρατικό σύστημα εξουσίας, το οποίο μεθοδικά οικοδομείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Στην πραγματική ζωή, αυτά που διαπιστώνουν όλοι είναι οι καθημερινές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και η σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός, σε πρόσφατη διαδικτυακή ανάρτησή του για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, την προηγούμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να παρεξηγηθεί.

Ισως να νομιζόταν από τους αναγνώστες ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφερόταν σε άλλη χώρα. Ομως, ήταν σαφής. Ο πρωθυπουργός τα βλέπει όλα καλά στην Ελλάδα και τόνιζε τη σημασία της ανόδου της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας μας. Συγκεκριμένα, έγραφε τα εξής: «Προεκλογικά, είχαμε δεσμευτεί για τη στήριξη και την αύξηση των εισοδημάτων. Αυτό δεν θα μπορούσε όμως να γίνει πραγματικότητα, αν η οικονομία μας δεν σημείωνε σταθερά ανοδική πορεία, όπως παραδέχονται πλέον θεσμικοί επενδυτές που επιλέγουν την Ελλάδα, αλλά και οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι».

Αξίζει να υπενθυμιστεί στον κ. Μητσοτάκη ότι η βελτίωση της επενδυτικής βαθμίδας δεν τρώγεται. Η ακρίβεια, που ψαλιδίζει το λαϊκό εισόδημα από το 2021, δεν επηρεάζεται από τα… συγχαρητήρια των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας. Επίσης, μένει παγερά αδιάφορη για τις αδιάκοπες εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα την… ελέγξει, θα την αναχαιτίσει, θα τη μειώσει. Ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που σχολίασε για το ζήτημα της ακρίβειας ήταν σχετικό με την αισχροκέρδεια, την οποία «θα πολεμήσουμε με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα και με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία – και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Κι αφού η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πολεμούν» την αισχροκέρδεια με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, γιατί οι τιμές είναι απλησίαστες και σε πολλά προϊόντα έχει διπλασιαστεί η τιμή σε σχέση με τα περσινά -ήδη υψηλά- επίπεδα; Ο πόλεμος τούτος, καθώς φαίνεται, δεν είναι νικηφόρος και το μεγάλο θύμα του είναι ο λαός.

Keywords
Τυχαία Θέματα